Ivan Peric / CROPIX CROPIX
OPTIMIZAM U GRADSKOM VRTU

'ŽELIMO OSVOJITI KUP I BITI VICEPRVACI!' Optimistične najave podupire i jasna klupska strategija u prijelaznom roku 'Niti jedan igrač nije na prodaju'

Piše: Darko RužićObjavljeno: 05. siječanj 2020. 15:01

Okupili su se na stadionu u Gradskom vrtu Bijelo-plavi i počeli s pripremama za proljetni dio natjecateljske sezone. Nisu došli svi. Trener Ivica Kulešević, kako je unaprijed najavio, odobrio je onima koji nisu iz Osijeka, pa ni iz Hrvatske, da se u pripreme uključe koji dan kasnije, pa će tako kompletan kadar imati tek u utorak 7. siječnja.

Kao što to i obično biva, na prvom okupljanju Bijelo-plavih u novoj godini sve su pratili predstavnici brojnih medija. Njima su se obratili trener Ivica Kulešević i sportski direktor Alen Petrović, a svima su nazočnima, članovima kluba, navijačima i inima, obojica u uvodu uputila novogodišnje čestitke.

- Eto, krećemo s pripremama za proljeće, u kojem nas čekaju velika iskušenja na putu do ostvarenja naših natjecateljskih ambicija. Želimo osvojiti drugo mjesto u prvenstvu i Kup Hrvatske. Još ne znamo tko će nam biti protivnik u polufinalu, ali tko god bude, naš je cilj isti. Ako želiš osvojiti Kup, moraš na tom putu sve pobijediti, napraviti nešto veliko. Mi smo za to spremni, imamo za to i kapacitete, a i unutrašnje rezerve u kadru momčadi - kazao je trener Kulešević.

Osijek, 250819.
Stadion Gradski vrt.
6. kolo utakmice 1. HNL izmedju klubova NK Osijek i HNK Hajduk Split.
Na fotografiji: Mirko Maric.
Foto: Ivan Peric / CROPIX
Ivan Peric / CROPIX

Uvodni će dio priprema biti odrađen u Osijeku, a 11. veljače nastavak će uslijediti u Španjolskoj.

- Nisam još odredio putnike za taj dio priprema, ali okvirno unaprijed mogu reći da će to biti 26 igrača, možda jedan više, i tri vratara. Sve ovisi o tome hoće li nam netko doći ili će netko pak otići - izjavio je trener.

Dakako, čim je odškrinuo vrata priče o transferima, s nestrpljenjem se čekao javni istup sportskog direktora Petrovića.

- Kao prvo, reći ću vam da sam iznimno sretan što će ovo biti posljednja prozivka i posljednji početak priprema na ovom mjestu, u Gradskom vrtu; sljedeći će put to biti na Pampasu. Što se tiče onog dijela o kojem je nešto govorio naš trener, reći ću vam da mi niti jednog svog igrača nikome ne nudimo i nikoga ne prodajemo. Naprotiv, radimo na tome da budemo bolji i jači nego dosad. Pojačat ćemo se jednim ili dvojicom igrača, ali ne ide to tako brzo i u ovom trenutku više od toga ne mogu reći - rekao je Petrović.

Dakle, Mirko Marić, vodeći strijelac među prvoligaškim golgeterima, ostaje u Osijeku, unatoč brojnim pričama da bi mogao otići, da ima puno onih koji su jako zainteresiranih za njega.

- Nadam se da odlazaka ove zime neće biti. Samo kada bi stigla za nekog nenormalno visoka ponuda, bilo bi takvo nešto moguće, ali moja je želja, naša je želja da ostanemo zajedno do ljeta i da budemo bolji i jači nego u prvom dijelu natjecanja - istaknuo je sportski direktor.

Napadač dobro dođe

Međutim, nije se ustručavao reći koje su to pozicije u momčadi za koje se traže, ili pokušavaju naći dodatna osnaženja.

- O imenima ne mogu, ali kvalitetan napadač uvijek dobro dođe. I krilni je igrač naša želja. Vidjet ćemo i kakvo je zdravstveno stanje Mihaela Žapera. Otegne li se njegov oporavak, imat ćemo potrebu i za dolaskom jednog zadnjeg veznog.

Prozivka je bila i prošla, odrađen je i prvi trening. Hladnoća i magla, kao i svake zime, činile su ambijent u kojem su počele pripreme. No izdržat će se, mora, uvijek je tako bilo. A onda će uslijediti odlazak u Španjolsku, u kojoj će na programu biti i četiri već dogovorene utakmice.

Red vožnje već je pretrpio jednu izmjenu pa će tako Kuleševićevu momčad 20. siječnja u Marbelli, umjesto japanskog Shonan Bellmarea, testirati rumunjski Dinamo iz Bukurešta.

Ostavio je Osijekov strateg još i otvorenu mogućnost da se na licu mjesta u Marbelli dogovori i peta pripremna utakmica, i to 24. siječnja, ali ona bi bila obveza koju će morati odraditi oni koji nisu uspjeli izboriti poziciju u udarnoj momčadi.

Što se pak tiče utakmice s najjačim protivnikom, Moskovskim Lokomotivom, potvrđeno je, ona će se moći pratiti u izravnom televizijskom prijenosu.

Linker
18. travanj 2024 18:16