CROPIX
NAJBOLJI HRVAT NAŠE LIGE

ŽIVOT PIŠE NEVJEROJATNE PRIČE Hrvatski igrač godine stiže iz Rudeša! Dinamovo dijete iz generacije Matea Kovačića nadmašilo je sve domaće HNL zvijezde

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 15. svibanj 2018. 10:09

Život piše nevjerojatne priče, pa je tako u ovosezonskoj Rudešovoj avanturi u elitnom razredu hrvatskog nogometa mic po mic zasjao Karlo Kamenar, strijelac povijesnog, prvog pogotka Rudešana u Prvoj HNL još ljetos u Gradskom vrtu (1-1), kod tadašnje europske senzacije Osijeka.

Devet i pol mjeseci kasnije sve bolje igre Rudešana izrodile su najboljeg Hrvata u HNL-u, ako gledamo ocjene za Žutu majicu Sportskih novosti. Rudešova ‘desetka’ je, naime, četvrti u redoslijedu sa 81 bodom, iza stranaca Hebera, Olma i Ohandze, a ispred Ivanovskog, Gavranovića i Soudanija.

Od hrvatskih igrača najbliži su mu pratitelji imenjak Letica, Gabriel Boban, bivši suigrač Mario Budimir te Lovro Majer koji su poredani od 8. do 11. mjesta.

Kamenar je, inače, dijete Dinamove omladinske škole, 1994. godište, iz njegove su generacije od vezista Mateo Kovačić i Domagoj Pavičić, igrao je u momčadi s Jozom Šimunovićem i godinu mlađim Tinom Jedvajem. Nakon ove sezone zacijelo mu neće manjkati ponuda, ali iskustvo nas uči da će prije dobiti prigodu u Rijeci ili Osijeku nego se vratiti u Maksimir...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 13:09