Marko Todorov / CROPIX
CROPIX

OČEKIVANI KRAJ

ZLATKO KRANJČAR JE NAKON DEBAKLA U RIJECI PODNIO OSTAVKU 'Nije Uprava tražila, sam sam to odlučio. Nisam više sretan u Maksimiru'

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 18.09.2016. u 21:24

 • Iako je Matjaž Kek sinoćnji pobjednik, svjetla pozornice poslije utakmice uzeo je Cico Kranjčar. Plakao je nakon što je otišao pozdraviti BBB-e, a na presici je jedva susprezao suze. U emotivnom monologu zahvalio se svima i - dao otkaz.

  - Nije ugodno izgubiti derbi, posebno ne s ovakvom razlikom. Igrači neće osjetiti ovaj poraz kao što ja osjetim, emocije su kod mene jako izražene. Svakako da čestitam Rijeci na igri i egzekuciji. Imali smo i mi situacije, ali nismo bili pravi tijekom svih 90 minuta. Nešto nije dobro, a što...?
  Pitanje je bilo retoričko, nije se ni očekivalo da novinari na njega odgovore. Riječi su iz gospodina Kranjčara same tekle...

  - Ovo je treći uzastopni poraz i moram reći da se nakon Osijeka i Lyona medijski očito potencirao neadekvatan rezultat što sam ja prihvatio. Nažalost, današnja utakmica dovela me do situacije da se zahvalim svima u Dinamu na povjerenju, mislim da sam ostvario europski rezultat, europski iskorak u što nitko nije vjerovao.

  Mislite li na Upravu?
  - Ne, na javnost, na medije. Imao sam osjećaj da mi nitko ne vjeruje, a ja sam ipak uveo Dinamo u Europu. Međutim, nema dvojbe da nešto nije dobro, a previše volim Dinamo i mislim da se povlačim na vrijeme da omogućim nekome drugome korektnu situaciju. Prekratko sam u klubu da bih radio analize što točno nije dobro, ali osjećam da moja prisutnost nije dobra. Znate, i godine su me dovele u takvu situaciju, bio je na meni ogroman pritisak, ne samo ovog tjedna, a nekakav rezultat je ipak tu. Zato je bolje da se maknem, pa da netko drugi napravi još bolji rezultat.

   

  Otkrio je da utakmica na Rujevici nema veze s ostavkom.
  - Ja bih se povukao i da smo pobijedili! Nema ovo veze s ultimatumom predsjednika Barišića niti s Upravom, ja sam rekao da ću se maknuti iz Dinama onog dana kada više ne budem sretan. Sada se mičem jer sam nesretan, a bio bih to i da smo slavili. Okruženje nije onakvo kakvo ja želim i ne mogu stvarati svoje okruženje. Neki od vas se sjećaju da me u Rijeci nisu tjerali ni nakon šest poraza zaredom... Hvala svima i uživajte s pobjednikom - otišao je Zlatko Kranjčar u noć.

   

  Iz drugih medija