HNL

Zoran Mamić na klupi i u Beču: 'Razni agenti nam nude Reju, Granta, Cupera...'

AUTOR:
 • Alen Lesički

 • OBJAVLJENO:
 • 23.08.2013. u 13:39

 • Od srijede u ponoć do danas smo dobili valjda pedeset ponuda - otkrio je privremeni trener Dinama

  Svim su se silama u Maksimiru trudili staviti veto na temu izbora novog trenera i isključivo se zadržati u okvirima subotnjeg gostovanja u Koprivnici. Na kraju su valjda i sami shvatili kako je to nemoguća misija. Od svih silnih upitnika, u petak je skinut tek jedan.

  Odluka kako će Dinamo u Koprivnici i Beču voditi trenerski tandem Mamić-Krznar jedino je logično rješenje. Damir Krznar bio je dio Jurčićeva stožera, a Zoki Mamić je ionako ‘unutra’ po funkciji. Svaka druga opcija bila bi na tragu one “drži vodu dok majstori ne odu”.

  - Respektiram Belupo čija dva boda nisu realna slika njihove kvalitete - počeo je Zoran Mamić.

  Odslušali smo taj formalni dio pa krenuli drugim smjerom. Dakle, Zoran Mamić nakon igračke karijere i one sportskog direktora kreće s trenerskim zanatom...

  - Logika nam nalaže da zbog rasporeda ne srljamo s rješenjima. Klub je odlučio da budemo uz prvu momčad i vjerujem da ćemo Krznar i ja uspjeti kao tandem - rekao je Mamić koji se ne zanosi iluzijom da bi u slučaju uspjeha u Beču mogao i ostati na klupi.

  - Znaju se moji stavovi o tome. Ajmo proći te dvije utakmice pa vidjeti gdje smo - jasan je bio sportski direktor koji će u svom govoru uoči utakmice inzistirati na lakoj pobjedi koja bi napunila igrače samopouzdanjem pred uzvrat u Beču.

  - Želim da se postavimo autoritativno i da u niti jednom trenutku ne dovedemo našu pobjedu u pitanje. To je jedini cilj koji ću staviti pred igrače - naglasio je Mamić.

  U odnosu na Austriju, dvije promjene nameću se same po sebi.

  - Na golu će bit i Grzegorz Sandomierski koji će braniti i u Beču. Od prve minute će priliku dobiti Domagoj Antolić - otkrio je Mamić.

  Sve ostalo ovisi o stanju momčadi nakon srijede i Austrije koja ih je prilično iscrpila.

  - Poraz je neugodan. Nismo niti slutili da bi se mogao dogoditi, ali to je dio sporta. Moramo naučiti živjeti s time.

  A da se to svede na razumnu mjeru pomoći će novo ime na klupi. Potraga je krenula onog trenutka kada je Jurčić postao bivši, a do petka Dinamu je ponuđeno pedesetak imena sa svih strana svijeta.

  - Neka od njih izazivaju čuđenje - smijao se Mamić i otkrio kako se Dinamu nude i Hector Cuper, Alberto Malesani, Avram Grant, Edoardo Reja...

  - Neki čovjek je poslao listu od desetak zvučnih imena. Naravno kako to ne znači da oni nužno žele doći u Dinamo, ali činjenica je da ih agenti nude.

  Možda su ta imena i pokazatelj kojim će smjerom krenuti Dinamova potraga.

  - Razmišljamo o strancu, ali ne isključivo - reći će Mamić.

  Nakratko ga je prekinuo glasnogovornik Attias s apelom da se vratimo na Slaven Belupo, ali... Okvirni plan je probati pronaći trajno rješenje do Istre sljedeće subote, ali Mamić uvjerava kako se neće žuriti.

  - Treba odabrati najbolje rješenje, a to ne ovisi samo o nama.

  A kada smo već kod Istre, Neven Šprajcer naveliko širi spinove kako su pregovori s Pamićem prilično odmakli...

  - Dinamo s niti jednim trenerom nije otvorio pregovore - nasmijao se Zoran Mamić.

  No, kad smo ga suočili s izravnim pitanjem je li se Branko Ivanković doista diskvalificirao u srijedu navečer, osmijeh je nestao s lica...

  - Ne znam - bio je znakovit Mamić.