Mijo Caktaš
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
O TOME SE NE PRIČA

'ŽUTICA' NA POLJUDU - POLA MOMČADI HAJDUKA PRIJETI OPASNOST DA NE ZAIGRA NEDJELJNI DERBI S DINAMOM Evo tko je sve na 'tankom ledu'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 17. travanj 2018. 21:09

Neće u Hajduku o tome glasno govoriti, niti bi kombinirali sa sastavom protiv Cibalije, ali realna je "žuta opasnost" koja se nadvila nad Bijele uoči utakmice protiv Dinama, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, petorici nogometaša Hajduka prijeti treći žuti karton koji bi u slučaju da im ga pokaže zagrebački sudac (sinjskih korijena) Ivan Vučković značio da ih – nema u sastavu protiv Dinama!

Dobro se dogodilo Miji Caktašu, on je treći karton pokupio u Zaprešiću, dobro (mu) je ispalo i sad ga nema protiv Cibalije. Odmorit će se do Dinama, a suigrači će već nekako ubrati tri boda i bez njega. Ali, opasnost i dalje vreba.

Pod pritiskom su Karlo Letica, Josip Juranović, Josip Radošević, Fran Tudor i Ardian Ismajli.

Ajde, ovog potonjeg nećemo apostrofirati jer koliko god bio predmet utrke hoće li igrati za Kosovo ili Albaniju, toliko je u Hajdukovoj projekciji ipak samo pričuva, tek četvrti stoper na lageru.

Ostala četvorica su bitne poluge, pa među njima i Tudor koji se tek vraća u stroj:

1. Karlo Letica očekuje derbi s Dinamom kao velika faca i priliku da se nadmeće s kolegom sa suporotne strane Dominikom Livakovićem, tko će biti treći vratar za Mundijal.

2. Josip Juranović, Hajdukov dečko sa zagrebačke Dubrave igra u životnoj formi i konstantno je vrlo dobar, prodoran.

3. Josip Radošević, on je presretač protivničkih akcija "par excellance", nemojte ga gledati po konstrukciji igre i izvođenju prekida, nego koliko je bitan kao čovjek koji stvara ravnotežu momčadi da ima glavu i rep. I omete protivnike.

4. Fran Tudor naposljetku, još jedan je Hajdukov Zagrepčanin koji bi s puno duše i srca volio igrati protiv Dinama, kao što je uvijek i radio i golove im zabijao.

Hoće li Kopić makar u trenutku drugog dijela kombinirati, kalkulirati da spriječi "žuticu" pred Dinamo? Bilo bi logično, da "kartonijada" u srijedu navečer ne osakati momčadi "bijelih" za hrvatski derbi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 21:37