Vlado Kos / Hanza Media / Hanza Media
SVJESNI TEŠKOĆA

HNS ZATRAŽIO HITNU I STRUČNU ANALIZU SUĐENJA Ne prihvaćamo paušalne kritike i apsurdne konstrukcije pojedinih klubova

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 13. prosinac 2016. 11:48

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza na jučerašnjoj sjednici razmatrao je aktivnosti svojih pomoćnih tijela (komisija) pa tako i Komisije nogometnih sudaca.

Hrvatski nogometni savez svjestan je činjenice da u radu sudačke organizacije, naročito u posljednje vrijeme, postoje određene teškoće - objavljeno je naslužbenoj stranici HNS-a.

U cilju vraćanja povjerenja u rad sudačke organizacije traži se od Komisije nogometnih sudaca da hitno napravi detaljnu stručnu analizu suđenja u prvom dijelu natjecateljske godine 2016./2017., kako bi Izvršni odbor HNS-a mogao zauzeti odgovarajući stav.

Nakon što zaprimi rezultate stručne analize Izvršni odbor HNS-a će istu detaljno razmotriti i pokrenuti odgovarajuće postupke u cilju vraćanja povjerenja u sudačku organizaciju i rad nogometnih sudaca što ne isključuje ni mogućnost reorganizacije Komisije nogometnih sudaca, ako bi se temeljem izvještaja njihov rad ocijenio nezadovoljavajućim.

Vinkovci, 101216.
Utakmica 19. kola Prve MAXtv lige izmedju Cibalie i Hajduka. 
Na fotografiji:  naguravanje igraca Cibalie i Hajduka.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Foto: Vlado Kos / CROPIX

U svakom slučaju, Hrvatski nogometni savez treba unaprijediti rad bilo kojeg dijela nogometne organizacije za kojeg bi se utvrdilo da predstavlja prepreku u normalnom funkcioniranju natjecanja Saveza.

Izvršni odbor HNS-a posebno ističe kako ne prihvaća paušalne kritike na račun suđenja i apsurdne konstrukcije čiji je cilj traženje alibija za sportske neuspjehe pojedinih klubova i stvaranje atmosfere linča.

Vinkovci, 101216.
Utakmica 19. kola Prve MAXtv lige izmedju Cibalie i Hajduka. 
Na fotografiji: naguravanje igraca Cibalie i Hajduka. Luka Muzenjak s ledja udara Saida
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Muženjak udara Saida s leđa

Također, Izvršni odbor iskazuje odlučnost u traženju najboljih rješenja za rad svih komisija HNS-a, osobito onih vezanih uz samo natjecanje. U skladu s navedenim, za drugi dio natjecanja u natjecateljskoj godini 2016./2017., donijet će se odluka da članovi Izvršnog odbora HNS-a preuzmu odgovornost za rad pojedinih komisija Hrvatskog nogometnog saveza, a sve u cilju povećanja njihove efikasnosti.

Linker
20. travanj 2024 04:37