KASHIMA, JAPAN - NOVEMBER 03: Branko Ivanovic,coach of Persepolis looks on during the AFC Champions League final first leg match between Kashima Antlers and Persepolis at Kashima Soccer Stadium on November 3, 2018 in Kashima, Ibaraki, Japan. (Photo by Masashi Hara/Getty Images)
Masashi Hara/Getty Images

OVOG NEMA NIGDJE

HRVAT 'SMIJENIO' HRVATA, PA NEKOLIKO SATI KASNIJE I SAM DOBIO OTKAZ Izborio senzacionalnu pobjedu, pa mu za 'poklon' uručili papire

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 16.09.2019. u 11:13

 • Svi treneri koji rade na Bliskom Istoku često znaju istaknuti nestrpljivost i prevrtljivost klupskih vlasnika kao glavni minus, no ovo što se u zadnja dva dana dogodilo dvojici hrvatskih trenera u Saudijskoj Arabiji uistinu je raritet i za to podneblje. Podsjetimo, u subotu su međusobno igrali Al Ahli Branka Ivankovića i Al Wehda Marija Cvitanovića.

  Treće je kolo prvenstva, početak sezone. Al Ahli je ponajveći saudijski klub, s uvijek najvećim ambicijama, Al Wehda ipak nešto manji klub. Cvitanović je iznenadio Ivankovića u gostima, slavio 1:2. To je prva pobjeda Al Wehde u tri kola (nakon dva poraza) i prvi poraz Al Ahlija (nakon pobjede i remija).

  U većini nogometnog svijeta tek običan nogometni vikend i obično iznenađenje kakvih ima posvuda. Međutim, nakon utakmice Branko Ivanković od tv-novinara saznao je da je dobio otkaz, da više nije trener Al Ahlija, čemu se ni on sam nije mogao načuditi. Ali, nekoliko sati kasnije otkaz je u Al Wehdi dobio i Mario Cvitanović!

   

  Unatoč pobjedi nad velikih favoritom u gostima? To je, otprilike, kao da trener Slavena Belupa dobije otkaz nakon pobjede u Maksimiru ili na Poljudu. Navodno klupski čelnici u Al Wehdi imaju visoke ambicije, koje, nerealno, sežu do naslova prvaka već ove sezone - pobjeda nad Al Ahlijem po njima bi valjda trebala biti potvrda tih mogućnosti - dok su Cvitanovićeve ambicije realnije i dugoročnije. I umjesto čestitke za veliku pobjedu uručili su mu otkaz.

  Što je sljedeće, je li to kraj iznenađenjima? Vrhunac 'cirkusa' bio bi da za koji dan Ivanković osvane u Al Wehde i(li) Cvitanović u Al Ahliju. Vjerojatno neće, ali, da bi nas iznenadilo, baš i ne...

   

  Iz drugih medija