Masashi Hara/Getty Images
OVOG NEMA NIGDJE

HRVAT 'SMIJENIO' HRVATA, PA NEKOLIKO SATI KASNIJE I SAM DOBIO OTKAZ Izborio senzacionalnu pobjedu, pa mu za 'poklon' uručili papire

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. rujan 2019. 13:13

Svi treneri koji rade na Bliskom Istoku često znaju istaknuti nestrpljivost i prevrtljivost klupskih vlasnika kao glavni minus, no ovo što se u zadnja dva dana dogodilo dvojici hrvatskih trenera u Saudijskoj Arabiji uistinu je raritet i za to podneblje. Podsjetimo, u subotu su međusobno igrali Al Ahli Branka Ivankovića i Al Wehda Marija Cvitanovića.

Treće je kolo prvenstva, početak sezone. Al Ahli je ponajveći saudijski klub, s uvijek najvećim ambicijama, Al Wehda ipak nešto manji klub. Cvitanović je iznenadio Ivankovića u gostima, slavio 1:2. To je prva pobjeda Al Wehde u tri kola (nakon dva poraza) i prvi poraz Al Ahlija (nakon pobjede i remija).

U većini nogometnog svijeta tek običan nogometni vikend i obično iznenađenje kakvih ima posvuda. Međutim, nakon utakmice Branko Ivanković od tv-novinara saznao je da je dobio otkaz, da više nije trener Al Ahlija, čemu se ni on sam nije mogao načuditi. Ali, nekoliko sati kasnije otkaz je u Al Wehdi dobio i Mario Cvitanović!

Unatoč pobjedi nad velikih favoritom u gostima? To je, otprilike, kao da trener Slavena Belupa dobije otkaz nakon pobjede u Maksimiru ili na Poljudu. Navodno klupski čelnici u Al Wehdi imaju visoke ambicije, koje, nerealno, sežu do naslova prvaka već ove sezone - pobjeda nad Al Ahlijem po njima bi valjda trebala biti potvrda tih mogućnosti - dok su Cvitanovićeve ambicije realnije i dugoročnije. I umjesto čestitke za veliku pobjedu uručili su mu otkaz.

Što je sljedeće, je li to kraj iznenađenjima? Vrhunac 'cirkusa' bio bi da za koji dan Ivanković osvane u Al Wehde i(li) Cvitanović u Al Ahliju. Vjerojatno neće, ali, da bi nas iznenadilo, baš i ne...

Linker
19. travanj 2024 20:38