NK Olimpija Ljubljana
SAMO DA NE PADNE NA DIPLOMSKOM

HRVAT UZBURKAO NOGOMETNO MORE U SLOVENIJI, ALI PROBLEMA NEĆE BITI Igor Bišćan će dobiti licencu i može voditi Olimpiju u Europi

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 18. lipanj 2017. 10:19

Uzburkalo se nogometno more u Sloveniji, Igor Bišćan nema adekvatnu licencu i ne može biti trener Olimpije. Hoće li ostati u Ljubljani ili će klub morati pronaći novo rješenje za start europske sezone? Takve su bombe odaslane iz dežele, međutim panike ipak nema.

Istina je, Igor Bišćan još nema UEFA Pro licencu, bez koje stranac u Sloveniji ne može raditi. U HNL-u bi mogao raditi samostalno jer naši propisi kažu da ako je treneru ostao samo diplomski ispit, smije raditi dvije godine, može sjediti na klupi kao predstavnik kluba. No stranac u Sloveniji to ne može. Bišćana dakle do formalne licence dijeli obrana diplomskog rada, tek bude li uspješan, dobit će papir i postati UEFA Pro trener.

Solin,291016.
 Igraliste pokraj Jadra.
Utakmica FAVBET druge nogometne lige NK  Solin -  NK Rudes.
Na fotografiji: Igor Biscan , trener NK Rudes.
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
Bozidar Vukicevic / CROPIX / CROPIX

- Nema nikakvog problema. Čim je Bišćan potpisao za Olimpiju, poslali smo u Sloveniju sve potrebne papire i potvrdu da će Igor u skoro vrijeme izići na ispit. Do 10. srpnja on će dobiti priliku braniti rad, ako uspije, dobit će licencu - rekao je Vatroslav Mihačić, prvi čovjek HNS-ove trenerske akademije.

No po tome bi bio spreman tek za drugo pretkolo Europske lige, koje se igra 13. srpnja, ali Olimpiji je trener potreban već 26. lipnja, u prvom pretkolu.

- Izašli su mu u susret na temelju te potvrde i moći će voditi Olimpiju u prvom pretkolu, ne bi trebalo biti problema - tvrdi Mihačić.

Jasno, problem bi nastao kada bi Bišćan pao na diplomskom ili kada ne bi stigao napraviti rad i propustio dobiti licencu, međutim, kako čujemo, on je već prionuo poslu i realno je očekivati da će sve stići na vrijeme. Slovi za dobrog učenika, koji je dosad bez previše poteškoća preskakao prepreke na akademiji, nitko ne sumnja da će preskočiti i ovu, posljednju, i dobiti Pro licencu.

Linker
23. travanj 2024 17:58