Maurizio Lagana/Getty Images
SREĆA U NESREĆI

HRVATSKI NOGOMETAŠ IGROM SLUČAJA USPIO 'POBJEĆI' IZ SAMOG ŽARIŠTA PANDEMIJE 'Hvala Bogu! Izbjegao sam ovu strašnu situaciju, ali nisam i potres...'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 31. ožujak 2020. 13:37

Nogometaš Genoe Marko Pajač (26) iz Svetoga Ivana Zeline već je neko vrijeme u domovini, uspio je doći kući još prije nego je epidemija koronavirusa uzela većega maha u Italiji. On je stigao ranije kući jer se ozlijedio, pa je u dogovoru s klubom dobio dopuštenje da terapije obavlja u Hrvatskoj. Došao je još 19. veljače, a Italiji je sve ‘buknulo’ nakon nekoliko dana. U međuvremenu se od ozljede u potpunosti oporavio, trenira po posebnom klupskom programu i prati vijesti iz Italije…

- Eto, Bogu hvala, zbog ozljede sam izbjegao situaciju u Italiji, evo me kod kuće, čekam da se nastavi sezona i vratim se natrag. Čekam vijesti hoće li se ili neće nastaviti prvenstvo i treniram. Dobili smo program što trebamo raditi kod kuće, svi igrači ga se pridržavaju. U mom klubu nema zaraženih, svi se držimo pravila. Nadamo se da će situacija popraviti - za početak je Pajač objasnio svoj status, činjenicu da je u Hrvatskoj.

Ove sezone odigrao je 11 utakmica u Serie A i jednu u Kupu, prije nego što mu se upalila kost na nozi. Zadovoljan je kako je odradio sezonu u Genoi u kojoj je na posudbi iz Cagliarija…

- Bilo je dosta dobro dok se nije upalila ta kost, ja sam sasvim zadovoljan. Rezultati su takvi kakvi jesu, nismo imali sreće u nekim situacijama. Mogu biti zadovoljan svojom igrom i činjenicom da sam ovdje na posudbi u klubu u kojem su me htjeli i direktor i trener.

Zadaća mu je pokrivanje lijeve strane i dosta dobro se snašao na toj poziciji.

- Ako igramo s četvoricom otraga, onda sam lijevi bek, a ako smo u formaciji 3-5-2 onda zatvaram cijelu lijevu stranu. Odigrao sam nekoliko zaista dobrih utakmica što me veseli, protiv Milana kod kuće te kod Napolija kada smo tamo odigrali 0:0. Protiv Napolija je bilo odlično, imali smo tri-četiri velike šanse, čak sam i ja jednu imao u osamdeset i nekoj minuti.

Doma je u Svetom Ivanu Zelini sa suprugom i sinčićem, a dobro su osjetili i potres u Zagrebu…

- Uzdrmalo je dobro, moja kuća, hvala Bogu, nije oštećena, ali mi je žao ljudi s druge strane brda čiji su objekti pretrpjeli štetu, dosta ih je pogodilo kao i sam Zagreb.

Posudba u Genoi istječe mu 30. lipnja, a i to je tema kako će se ugovori produživati ili raskidati...

- Ja sam igrač Cagliarija još dvije godine, na posudbi od godinu dana, po papirima bih se trebao vratiti koncem lipnja, no valja vidjeti što će se dogoditi, kakva će biti situacija. Nejasno je što će biti ukoliko prvenstvo počne, pa potraje kroz srpanj. Pitanje je hoće li se produživati ugovori.

Genoa je na tablici izvan terceta koji ispada...

- Malo smo se podignuli, izvukli smo se zadnjom pobjedom protiv Milana i vjerujemo u opstanak. Nismo imali sreće, ali kad-tad se to vrati.

Linker
25. travanj 2024 08:50