REUTERS/Heino Kalis
VELIKI PRIJATELJI

HRVATSKI REPREZENTATIVAC STRAHUJE OD NEČEGA ŠTO ĆE SE KAD TAD DOGODITI 'Ne želim da napusti Barcelonu, previše znači za ovaj klub'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. veljača 2018. 09:07

Andres Iniesta godinama je jedan od simbola Barcelone. Ovaj je veznjak s katalonskim velikanom osvojio sve što se moglo osvojiti (8 naslova prvaka Španjolske, 5 Španjolskih kupova, 6 Španjolskih superkupova, 4 Lige prvaka, 3 Europska superkupa, 3 Klupska svjetska prvenstva), ali čini se da se bliži rastanak.

Naime, katalonski mediji tvrde da je ovaj 33-godišnak dobio vrlo ozbiljnu i iznimno izdašnu ponudu iz Kine te da bi mogao napustiti Camp Nou nakon završetka ove sezone. Iako iz Barcelone odbijaju potvrditi ove tvrdnje, da je priča prilično ozbiljna potvrđuju i riječi Ivana Rakitića. Naime, hrvatski reprezentativni veznjak je o mogućem Iniestinom odlasku kazao:

- Plašim li se da će Andres Iniesta otići iz Barcelone? Jako - istaknuo je Rakitić uoči prve utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu.

- Ne želim da Iniesta napusti Barcelonu zbog svega što on znači za ovaj klub. Prije nekoliko dana smo podijelili bocu vina i tada sam ponovno vidio onaj gol koji je zabio Chelseaju u polufinalu 2009. godine. Nije riječ samo o onome što on radi na terenu, nego i o tome što nam znači u svlačionici i izvan travnjaka - dodao je Rakitić te objasnio što mu Iniesta zapravo znači...

- On je za mene jako važna osoba, veliki prijatelj, i nadam se da će ostati s nama još mnogo godina. Ali, kao prijatelj, također želim da bude sretan kako god odluči o svojoj budućnosti. Uvijek ću biti uz njega i podržat ću ga.

Andres Iniesta Barceloni se pridružio 2002. godine kao 18-godišnjak nakon što je s nogometom započeo u Albaceteu (podrijetlom je iz sela Fuentealbille blizu tog grada). Više od deset godina jedan je od pokretača katalonske momčadi, s kojom je ostvario goleme uspjehe, a u koje je ugradio mnogo. Za momčad s Camp Nuoa ukupno je upisao 653 nastupa u svim natjecanjima te ubilježio 55 pogodaka i 138 asistencija.

Proteklih godina nije bio važan samo za Barcelonu, već i za španjolsku reprezentaciju, s kojom je osvojio dva europska i jedno svjetsko prvenstvo (također je bio uspješan i u mlađim kategorijama, osvojio je EP do 19 i 17 godina). Posebno se pamti njegov pogodak Nizozemskoj u 116. minuti finala Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici 2010. godine, koji je Furiji donio svjetsku titulu. Za španjolsku reprezentaciju nastupio je 127 puta i pritom postigao 13 pogodaka.

Linker
18. travanj 2024 10:03