screenshot
DEAN KLAFURIĆ

HRVATSKI STRUČNJAK KOJI JE ODVEO LEGIJU DO POLJSKOG KUPA 'Obitelj i prijatelji uljepšali su mi slavlje, a sad želimo osvojiti dvostruku krunu!'

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 04. svibanj 2018. 23:36

Osvajao je trofeje s Dinamom kao pomoćnik Zorana Mamića (prvenstvo i Kup), kao trener omladinskih kategorija također je dizao pehare... A u srijedu je u Varšavi prvi put kao samostalni seniorski trener doveo momčad do trofeja. Trener Legije Dean Klafurić (45) osvojio je Poljski kup pobjedom u finalnom dvoboju protiv branitelja naslova, Arke iz Gdinje (2:1)!

Prije 20-ak dana imenovan je prvim trenerom, nakon odlaska Romea Jozaka, s kojim je i došao u ugledni poljski klub, a Legiji je ovo 19. naslov pobjednika Kupa. I Klafurić zasad radi sjajan posao, upisao je dvije prvenstvene pobjede i nakon kiksova Lecha i Jagiellonije sad vodi na ljestvici s dva, odnosno tri boda prednosti. A pospremio je i pehar Kupa u klupske vitrine...

- Bilo je fantastično, lijepo smo i decentno proslavili osvajanje trofeja. Nije bilo razuzdano, jer smo mislima već u nedjeljnom okršaju protiv Jagiellonije i nema opuštanja - rekao nam je jutro nakon pobjede Klafurić.

Kao malo dijete...

Bio je Klafurić u tim trenucima u klubu, odradio je trening i svojim prijateljima iz našeg drugoligaša Gorice pokazivao je Legijin stadion i upoznao ih s klupskim vodstvom. Iz Gorice su došli predsjednik kluba Nenad Črnko, team manager Kristijan Japec i bivši nogometaš Dubravko Hrkovac, a najveće je iznenađenje bio dolazak trenera Gorice, Ivana Preleca i njegova pomoćnika Damira Grlića...

- Doista sam bio presretan kad sam ih vidio! Grlić je bio i moj pomoćnik u Gorici prije nego sam otišao u Legiju, tako da sam poslije osvajanja trofeja uistinu bio okružen dragim ljudima - kaže Klafurić i ističe:

- Bila je tu, dakako, i moja uža i šira obitelj, pa nas je na slavljeničkoj večeri u jednom varšavskom restoranu bilo čak 23! Stvarno smo se dobro proveli, sretan sam čovjek jer imam sjajnu obitelj i sjajne prijatelje. Dobio sam niz čestitarskih poruka i hvala svima koji su mi čestitali.

A kako je momčad proslavila osvajanje Kupa, jesu li se Antolić, Eduardo, Vešović i ekipa malo razveselili?

- Naravno da jesu, ali sve je to bilo prilično skromno, jer u nedjelju nas čeka novi finale! Do kraja doigravanja ostala su još četiri kola, naša četiri finala! U nedjelju gostujemo kod Jagiellonije, pa nam onda slijede utakmice s Wislom Plock i Gornikom Zabrze, oni se bore za četvrto mjesto koje sad, nakon našeg osvajanja Kupa, također vodi u Europu! I napokon, u posljednjem kolu gostujemo u Poznanju, kod Lecha, kojeg vodi Nenad Bjelica. Bit će tu svašta, preostale su nam utakmice protiv najjačih i do posljednjeg se kola neće znati osvajač naslova.

Antolić i Vešović bili su među najboljima u finalnom okršaju?

- Odigrali su sjajnu utakmicu. Antolić je i asistirao za prvi pogodak, fantastično je ubacio loptu i “pogodio” Niezgodu u glavu. Vešović je odradio strahovit posao, a imao je i jednu šansu, šteta što nije zabio... Eduardo je također u onih desetak minuta na travnjaku potvrdio da se na njega uvijek može računati.

Što vam je prvo prošlo kroz glavu nakon utakmice?

- Bio sam najprije sretan kao “malo dijete”, zbog Legije, obitelji, prijatelja i sebe. I onda mi je, iskreno, odmah kroz misli proletjela sljedeća prvenstvena utakmica, razmišljao sam je li se netko ozlijedio ili umorio, koga treba odmarati...! Tek sam nakon dva-tri sata zapravo postao svjestan da smo osvojili trofej i koliko je to velika stvar. Ali, ovaj je trofej samo još jedna postaja na našem pobjedničkom putu, želimo osvojiti dvostruku krunu - odlučan je Klafurić.

Linker
26. travanj 2024 18:05