Alen Halilović
 fotopress/Getty Images / Getty Images
SLIJEDI DUG OPORAVAK

'HRVATSKOG MESSIJA' NIKAKO DA KRENE! VAN TERENA NAJMANJE DVA I POL MJESECA 'Sve sam probao, ali ne ide! Nažalost, moram na operaciju'

ALEN HALILOVIĆ ZA SN Mladi hrvatski ofenzivac ima problema s gležnjem te ga očekuje duža pauza
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 14. listopad 2017. 16:53

Konzervativna terapija nije dala rezultata. Alen Halilović mora ići na operaciju gležnja koji je stradao nakon brutalnog starta Raula Garcije, u meču odigranom u rujnu protiv Atletic Bilbaa. Tada je, da podsjetimo, španjolski igrač đonom u blizini centra igrališta startao na Halilovićevu stajnu nogu. Odmah nakon toga je veznjak Las Palmasa završio u bolnici, a drugi su dan odrađene nužne dijagnostičke pretrage.

- Nažalost, moram ići na operaciju - mirnim nam je glasom u petak kazao Alen Halilović, koji je u pratnji oca Seada donio važnu odluku. Detalje nam je pojasnio sam igrač.

- U prvi mah su prognoze bile bolje, jer snimke nisu pokazale da je išta puklo u gležnju, ni u kostima donjeg dijela potkoljenice. No, unatoč terapijama, kada sam počinjao trenirati bolovi nisu prestajali. U dogovoru s liječnicima Las Palmasa otišao sam na nove preglede kod eminentnih ortopeda i stručnjaka čija su mišljenja bila podijeljena. Upravo zato smo opciju operacije prije nekoliko tjedana odgodili, nadajući se da problemi koji me muče u radu mogu biti riješeni konzervativnom terapijom. Na moju veliku žalost nije se dogodilo.


Alen Halilovic - Skills Show (2015-2016) by sportif-tube-hd

Žestoko ću raditi

Što vas zapravo muči?

- Kako mi je Garcia u startu ‘izbio’ jednu tetivu (peronalna op.p.) iz njene čahure, sada mi ona pri trčanju preskače i ‘zablokira’ nogu. Probao sam s bandažama, ali nema sreće. Osim što iznova iskače, to je i jako bolno. Naposljetku sam se konzultirao s liječnicima i zajednički smo zaključili da je operacija najbolje i najbrže rješenje problema.

Kada ćete to obaviti?

- Idućeg petka u Madridu zahvat će obaviti poznati nizozemski stručnjak profesor Cornelis van Dijk, koji je svojevremeno operirao Cristiana Ronalda, Van Nistelrooya, Van Persieja, Michaela Owena i druge. Njega struka drži za autoriteta za ove vrste ozljeda. I što je važno, zahvat će se obaviti artroskopijom, što je minimalno u odnosu na klasičnu operaciju. Zbog toga bi rehabilitacija trebala ići brže.

Kad očekujete povratak na teren?

- Bude li sve u redu onda je to dva i pol mjeseca, više-manje. Duga je sezona, ne očajavam. Jest da mi je sve išlo kao po špagi ove sezone, jer sam sjajno radio cijelog ljeta za vrijeme odmora. Valjda je to dio procesa sazrijevanja i zato nema šanse da klonem. Jedva čekam da idućeg tjedna obavim zahvat i krenem u rehabilitaciju. Radit ću od jutra do navečer da se što brže i kvalitetnije vratim. Uz moje u Las Palmasu radujem se i mladoj reprezentaciji, koja je potvrdila svoju vrijednost u prošlim utakmicama. Žao mi je da nisam mogao igrati, ali bit će vremena. Samo da ozdravim.

Linker
23. travanj 2024 10:42