Screenshot
MUNJEVITI USPON

HRVATU JE CIJENA SKOČILA ČAK 100 PUTA Briljira u zahtjevnoj ligi, broj 53 mu je donio sreću, a transfer nije požalio u nijednom trenutku!

DARIO MELNJAK Hrvat odličan u dresu turskog Caykur Rizespora
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. svibanj 2019. 22:29

Dario Melnjak u siječnju je Sloveniju zamijenio Turskom, iz Domžala je prešao u redove Caykur Rizespora. Odlično se 26-godišnji lijevi bočni rodom iz Varaždina snašao u zahtjevnoj turskoj ligi, te ni jednog trenutka nije požalio što je promijenio sredinu.

- Pokušao sam već prošlog ljeta pronaći neku klub u jačoj ligi, ali nisam uspio. Rizespor je zimus bio najkonkretniji, a meni je bio cilj otići, pa smo se brzo dogovorili. U Domžalama mi je bilo stvarno super, ali trebalo mi je nešto drugo kako bih se približio najboljim europskim ligama. U Domžalama su bili korektni, nisu mi radili probleme i na tome sam im zahvalan - rekao je Melnjak.

Kad je dolazio, Rizespor je bio posljednji na ljestvici sa samo 12 bodova.

- Unatoč slabom učinku kluba u prvom dijelu sezone, nisam se predomišljao. Svidjela mi se mogućnost igranja u jakoj turskoj ligi, želio sam pomoći klubu da izbori opstanak. Sad smo u sredini, bila su ovo predobra tri mjeseca.

Melnjak je ugradio značajni doprinos u igre Rizespora. Osim što je dobro obavljao obrambene zadatke, istaknuo se i u napadu, kao lijevi bek je u 13 nastupa postigao četiri pogotka te upisao dvije asistencije.

View this post on Instagram

Loading.. #çaykurrizespor #adidasx18#

A post shared by Dario Melnjak (@d_melnjak) on

- Zapravo sam samo nastavio niz iz Domžala, gdje sam u godinu dana zabio 10 golova. Statistika puno znači, želio sam tako nastaviti i u Turskoj, i zabio sam odmah na debiju protiv Akhisarspora kojeg smo pred našim navijačima svladali s 3:1. Dva pogotka postigao sam na gostovanju kod Fenerbahčea gdje smo izgubili s 3:2, a posljednji je stigao prošlog vikenda u gostujućem remiju s Ankaragücüom (2:2). Taj prvi gol mi je podigao samopouzdanje, a puno mi je značila i velika podrška od svih u klubu.

Kakva je turska liga?

- Izuzetno zahtjevna, nitko ne može biti siguran da će osvojiti bodove, makar igrao prvi protiv posljednjeg. Stadioni su odlični, uglavnom su puni. Navijači strastveno prate svoje klubove, fanatični su u ljubavi prema nogometu i dakako da je u takvom ambijentu užitak igrati. Puno je igrača koji su igrali u Španjolskoj, Engleskoj i Francuskoj, liga je stvarno kvalitetna, a nogomet je otvoren i jako zanimljiv za gledatelje. Rize je manji grad s oko 100.000 stanovnika na sjeveroistoku Turske, ali stadion nam je uvijek pun. Od prvog dana ovdje osjetio sam koliko ljudi vole nogomet.

Poslušao je i savjet glede broja na dresu.

- Prihvatio sam broj 53 koji su mi nudili. Naime, klub je osnovan 1953. godine, navijači uvijek obilježavaju 53. minutu utakmice. To je broj kluba i grada, na kraju mi je donio sreću.

Melnjak je osjetio kako je to kad postaneš popularan. Rizespor ga je platio samo 60.000 eura, a na njemu bi mogao zaraditi znatno više. Neki turski mediji pišu da vas neće pustiti ispod šest milijuna eura?

- Lijepo je čuti kad se priča o tebi. Najviše me veseli kad vidim sve te navijače, to mi daje snagu i čini me da se osjećam super. Presretan sam sa svime ovdje, ali nije baš dobro puno razmišljati o budućnosti, to sam naučio na vlastitom primjeru. Super je kad se za tebe zanimaju još veći klubovi, a ako Bog da i više od ovog, bit ću sretan. Sad sam maksimalno koncentriran na Rizespor.

Linker
19. travanj 2024 09:54