Filip Krovinović
 Davor Pongracic / Hanza Media / CROPIX
NITKO VIŠE OD NJEGA

HTJELI SU GA DOVESTI I DINAMO I HAJDUK, A ON SADA BRILJIRA U SLAVNOM EUROPSKOM KLUBU Dragulj HR nogometa učinio nešto što još nikome nije uspjelo

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. studeni 2017. 17:44

Mladi hrvatski nogometaš Filip Krovinović prije nekoliko je dana postigao svoj prvi pogodak u dresu Benfice otkako je stigao prošloga ljeta iz Rio Avea za 3,5 milijuna eura, a ovog puta na naslovnice portugalskih medija dospio je zbog fenomenalnog razloga.

Naime, ovaj sjajni nogometaš odigrao je 90 minuta u pobjedi Benfice protiv Setubala (6:0), te je od svojih 58 dodavanja ostvario čak 57 točna i time postao rekorder tamošnje lige.

Ovo još nikome nije pošlo za nogom u portugalskoj ligi, a valja napomenuti kako je Hrvat čak 38 proigravanja imao na suparničkoj polovici terena, dok je tri puta gurnuo svoje suigrače u izgledne prilike za pogodak.

Podsjetimo, Krovinović je svoju nogometnu karijeru započeo u Lokomotivi i Dinamu, da bi 2010. godine zaigrao za mlađu momčad NK Zagreba, a pet godina kasnije postao i njezin standardni prvotimac. Iako su ga svojevremeno htjeli dovesti i Dinamo i Hajduk on u ljeto 2015. godine odlazi za 800 tisuća eura u portugalski Rio Ave.

Linker
19. travanj 2024 18:03