Futsal Dinamo
FUTSAL

HUMANITARNI SPEKTAKL U CIBONI Uspomene otprije pet godina opet se bude, a derbi se igra se s plemenitim ciljem

Dio prihoda od ulaznica (35 kuna) bit će uplaćen na račun humanitarnih udruga koje će, osim toga, darivati i Sv. Nikola
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 07. prosinac 2019. 10:21

Na sutrašnji dan prije pet godina, Cibona se tresla. U gradu koji je pao u navijačku apatiju, pojavio se taj mali trn u peti velikog brata i preko noći postao - utopija.

Da, prije točno pet godina, Cibona je pucala po šavovima, a dolje na parketu igrao se neki tamo futsal... Zaboravljeni Dinamo ustao je iz pepela, metaforički i doslovno te je protiv Alumnusa u ludoj završnici došao do preokreta i svog prvog trofeja.

Danas se taj Futsal Dinamo, koji je izrastao u uglednog člana futsal zajednice, nada da će atmosfera biti kao onda. Dolje, na parketu se igra derbi protiv Split Tommyja, dakle Dinamo - Hajduk, ali igra se i još jedna, važnija utakmica.

Današnji spektakl u Ciboni ima, naime, i humanitarni karakter: utakmici će kao gosti prisustvovati članovi pet humanitarnih udruga s kojima je Futsal Dinamo već surađivao na razne načine.

Članovi su to udruga Klub roditelja nedonoščadi Palčići, Down sindrom centar Pula, Udruga Jedni za druge, Udruga sveti Vinko Paulski iz Vukovara i Judo klub osoba s invaliditetom Fuji, kojima će darove uručiti plavi Sveti Nikola. Dio prihoda od ulaznica koje stoje 35 kuna bit će uplaćen na njihove račune.

Prije pet godina borilo se za drukčiji Dinamo. Sada je borba opet ovdje, za neke normalnije živote. Program počinje od 17 sati, a utakmica u 20.

Linker
20. travanj 2024 14:46