Hanza Media
VELIKI INTERVJU S BRBIĆEM

'I SAM ŽELIM PUNO, ALI MORA SE UVIJEK ZNATI ŠTO REALNO MOŽEMO' Predsjednik Hajduka progovorio i o dolasku napadača: 'Ne želimo uzeti samo da uzmemo'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 14. veljača 2020. 10:20

Sretan vam Hajdukov 109. rođendan, predsjedniče!

– Hvala, i vama također.

Kakvog Hajduka zatičemo?

– Sto i devet godina nije malo, ali Hajduk je mladac, a ne starac! Hodamo sve čvršće i stabilnije – spreman je na razgovor Marin Brbić, predsjednik uprave “bijelih”. Prigoda je svečarska, ali taman da pretresemo i svakodnevnicu u kojoj momčad kroči prema poziciji viceprvaka, a tako visoko nije bila od 2012, prenosi Slobodna Dalmacija.

Zračite optimizmom?

– Tri su segmenta bitna za klub, financijska stabilnost, ekipiranost struke i jasna vizija i plan te na tome gradimo rezultatski uspjeh.

S vama je prioritet najprije financije da vidimo, s obje noge ste na zemlji, a tuče vas glas, nećemo reći da ste škrti, ali da svaki euro provrtite dvaput prije nego ga potrošite ili uložite?

– Financije su temelj stabilnosti! O tome u svakom trenutku moramo voditi računa, jednako kao i o tome kako se dalje razvijati, graditi i živjeti. Svjesni smo da moramo i trošiti, u smislu investiranja, ali se ne smijemo razbacivati. Moramo se uvijek pokrivati s lancunom onoliko koliko je dug i širok.

Split, 190719.
Konferencija za medije u HNK Hajduk nakon poraza od Gzire United.Na konferenciji je potvrdjena ostavka trenera Sinise Orescanina.
Na fotografiji: Benjamin Perasovic i Marin Brbic
Foto: Nikola Vilic / CROPIX
Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Da noge ne provire?

– Svjestan sam velikih očekivanja. I sam želim puno, najviše. Ali, mora se uvijek znati što realno možemo. Zato mi je nevjerojatno kad pročitam da smo spremni platiti za nekog igrača 1,7 milijuna eura?! E, pa to nije istina, to je pucanj u prazno!

Dobro, nešto se i plaćalo već odšteta, ulagalo, a treba momčad i pojačat. I Dimitrov na primjer košta. A ako Jairo ode i proda se...

– Ništa tu nije definirano, niti su iznosi koji se objavljuju u medijima točni. Ponuda je stigla u klub, ali ni mi ni igrač nismo donijeli konačnu odluku. Koliko god je važan financijski segment transfera toliko nam je važna i snaga momčadi. Uostalom, malo smo skrenuli sa svečarske teme.

NAPADAČ NE POD SVAKU CIJENU

Prijelazni rok je još vruć, pa zato. Malo je dana ostalo, a čekamo napadača.

– Napadač će doći ako odaberemo neku od opcija, ali ne pod svaku cijenu. Ne želimo opet uzeti samo da bismo uzeli.

Ajmo dovršit o financijama.

– Struka! Konačno mogu reći da smo formirali piramidu struke, pravih ljudi za koje vjerujem da će potrajati. Imaju maksimalno povjerenje. Na pravom smo putu i nadam se da će oni ostati dugo u Hajduku. Mogu reći da je klub ustrojen u sportskom segmentu onako kako smo željeli.

Split,101119
Stadion u Poljudu, nogometna utakmica 1.HNL izmedju: HNK Hajduk - NK Osijek.
Na fotografiji: Marin Brbic. 
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Kako je ono bilo na predstavljanju, koje brojke su okrenuli na dresovima? Poklapaju se s vašim mandatom?

– Mario Stanić i Ivan Kepčija do 2023., a Igor Tudor do 2022. Nemojmo zaboraviti Primorca, Boru smo prvog doveli u toj piramidi i on je naš pun pogodak. Uz njega i Andro Fistonić koji je mladi kadar, uči i raste i njih dvojica su pravi tandem za našu “Kaliternu”.

Još kad bi nam Primorac podario intervju, da zavirimo u njegovu debelu knjigu bilješki o radu Akademije. Kad će pred novinare? Uspješno ga sakrivate?

– Doći će i to na red - nasmijao se predsjednik.

– Boro radi, a znate i sami da nije od priče s novinarima. Pustimo ga da radi u miru.

Sad ste napokon sretni sa strukom, a nećemo o jeseni, nego gledajmo naprijed. Kako ste onda Marija Stanića nagovorili da dođe? Našli se na kavi?

– Znam ga duže vrijeme i pozvao sam Marija osobno da nam pomogne. Ponudio je viziju struke koja nam se podudara, put da se vratimo rezultatskim uspjesima.

Zvuči malo uopćeno. Niste vi krivi, međutim puk je sit obećanja i već nestrpljiv.

– Nema recepta za uspjeh preko noći. Ali, vodi nas jasna vizija koja će u konačnici sigurno dati sportski rezultat.

Govorio je Stanić o tome da Hajduk mora diktirati svoju modu s mlađim igračima i da vrijednost od sto pretvara na tisuću!

– Točno, to je strateški cilj kojem se približavamo korak po korak. Mi smo u situaciji da moramo i prodavati, i stvarati, i ulagati. Najvažnije je u svemu tome pronaći i održavati balans, i za kvalitetnu prvu momčad i za klupski proračun. Uvjeren sam da smo okupili vrhunske stručnjake koji će u kontinuitetu donositi odgovorne i kvalitetne procjene.

OVDJE PROČITAJTE ČITAVI INTERVJU

Linker
21. travanj 2024 15:36