Krajac Damir / Hanza Media / Hanza Media
DEČKI SE STRAŠNO TRUDE

IDU MAKSIMALNO I NADAJU SE, ALI MINUTA NEMA! DINAMO U OPASNOSTI DA IZGUBI 'STRAŠNE' TALENTE 'Ako ne budemo igrali, bolje da sreću potražimo drugdje'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. srpanj 2017. 16:34

Odrađuju svaku vježbu do zadnjega, idu maksimalno i - nadaju se. Vjeruju da je ljeto pametnije od proljeća, da će ih Ivajlo Petev znati nagraditi za taj trud. Ivan Fiolić i Bojan Knežević proljetos su u tim silnim rotacijama koje je Petev radio dobili najmanje prilika. I sad im je perspektiva maglovita, jer su na njihov pozicijama igrači koji su hijerarhijski dosta ispred njih.

Uvijek može bolje

Fioliću na krilu konkuriraju Soudani i Guilherme, Kneževiću u sredini, uf, teško ih je i nabrojati, a netko novi će i doći.

- Radio sam tijekom pauze, nisam se opustio. Generalno, zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema iako uvijek može bolje - govori Fiolić, koji je protiv Mure sjajnim udarcem pogodio gredu.

- Da je prvi put, ne bih ništa rekao, ali ovo mi je valjda peti put u sezoni da mi nedostaje centimetar da lopta uđe u gol.

Football Soccer - Dinamo Zagreb v Sevilla FC - UEFA Champions League Group Stage - Group H - Maksimir stadium - Zagreb, Croatia - 18/10/16. Dinamo Zagreb's Bojan Knezevic and Sevilla's Samir Nasri in action. REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic / REUTERS

Svjestan je da je pred njima u Dinamu teška borba za svaku minutu.

- Konkurencija je velika, ali imam dovoljno samopouzdanja da se izborim. U ovakvoj konkurenciji je uspjeh biti u udarnoj momčadi.

Ljetos je bio blizu praške Sparte, lani blizu Genka, neće ga pa neće.

- To je sudbina. Ne mogu vratiti vrijeme pa se ni ne opterećujem takvim stvarima. Zapitao bih se da nema nikakvog zanimanja za mene. Ponuda je bilo, vjerujem da će ih biti.

Dobro, što ako se ne izbori u Dinamu, koliko će biti strpljiv?

- Ako nešto dođe što bi zadovoljilo obje strane, sjest ćemo za stol i dogovoriti se. Mislim da nikome nije u interesu da budem u drugom planu. Mlad sam, gladan igre i ako to ne mogu u Dinamu, onda ćemo naći rješenje. No, ponavljam, prije svega se želim nametnuti Petevu - kaže o svojim planovima Fiolić.

Zagreb, 081112.
Prvenstvena utakmica 1. HNL Dinamo Hajduk (kadeti) pomocno igraliste Maksimirskog stadiona.
Na slici: Ivan Fiolic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX

Kolatelarna žrtva

A Knežević? Situacija je slična, budućnost u modrom također mu je neizvjesna.

- Iskreno, nakon zimskih priprema očekivao sam veću minutažu, to mi je najteže razdoblje dosad jer nisam dobio priliku, ali ovo je sad novi početak, novo dokazivanje. Ne gubim nadu, uvjeren sam da mogu izboriti priliku kad spojim nekoliko utakmica zaredom, kad uhvatim kontinuitet. Znate što, sad sam protiv Mure prvi put odigrao 45 minuta u komadu nakon zimskih priprema u Turskoj.

Pamtimo onaj derbi kad ga je trener zamijenio nakon pola sata. Zbog ozljede?

- Ma ne. Osjetio sam mali bol, ali nije to bio razlog, rekao mi je trener poslije da sam ispao kolateralna žrtva. Ma, nije trener problem, objasnio mi je situaciju. Sad nismo pričali, ali ja radim svoje, trudim se i nema tu filozofije.

Hoće li im vjerovati?

Dokle on misli čekati priliku i dokazivanje?

- Pa, recimo, ako u prva-dva tri kola vidim da nije kako se očekivalo, da nisam dobio priliku, tada ću potražiti neko drugo rješenje! To mi je plan.

Sad ako dođe i pojačanje, bit će još teže?

- Daj Bože da dođe pojačanje, da budemo još bolji i kvalitetniji, nemam s time problema. A na meni je da se moram izboriti, dat ću sve od sebe. Osjećam se super, protiv Mure sam sebi nisam bio dobar, noge su mi bile nekako teške, ali već u utorak protiv Tosna uvjeren sam da će biti bolje - tvrdi Knežević.

Pred njima dvojicom su udarni dani priprema, moraju nekako natjerati Peteva da im počne vjerovati. Tosno je nova prilika, ne smiju je propustiti.

Linker
25. travanj 2024 21:15