Robert Cianflone/Getty Images
IMAT ĆE VELIKU KONKURENCIJU

ISKORAK OD SEDAM MILJA! ZVAO GA JE I HAJDUK, ALI SRCE GA JE POVUKLO U DINAMO Modri uskoro dobivaju pojačanje: 'Uvijek sam želio doći u Maksimir...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. svibanj 2020. 22:53

Fran Karačić (23) nakon nastavka prvenstva, tih još deset kola koja se moraju odigrati, pridružuje se Dinamu. Ugovor je već potpisan na pet godina, trenutačno je na posudbi u Lokomotivi. Mladić s statusom australskog reprezentativca rođeni je Zagrepčanin, dinamovac od malih nogu, pa je bilo sasvim logično da karijeru nastavi u Dinamu, iako ga je zvao i Hajduk.

- Baš sam jako uzbuđen i sretan što se nakon ovih deset kola do konca HNL-a pridružujem Dinamu. Znate, cijeli život sam trenirao zbog tog trenutka, za mene je to veliki iskorak. Veselim se baš onako jako - kazao nam je za početak Karačić.

Kod drugog trenera

Od dana njegova potpisa s Dinamom, u plavom klubu je došlo do promjene na trenerskoj klupi, Nenad Bjelica je otišao, momčad je preuzeo Igor Jovićević. Mijenja li to nešto u njegovoj percepciji dolaska u Maksimir?

- Trenera Bjelicu nisam upoznao, znao sam ga onako s terena, dok sam Igora Jovićevića upoznao, jednom smo se sreli, jer su u Lokomotivi trenirali njegovi sinovi. Nisam radio s njim, tako da tu nemam što kazati. Da, potpisao sam za Dinamo dok je bio trener Bjelica, ali sad dolazim kod drugog trenera, meni to ništa ne mijenja u percepciji dolaska.

Zagreb, 300819.
Stadion NK Zagreb.
Utakmica 7. kola Hrvatski telekom Prve lige,
NK Lokomotiva - NK Slaven Belupo.
Na fotografiji: Cruz Mateus Lima, Fran Karacic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
Fran Karačić

Karačić je bio i kapetan Lokomotive, ali je ostao bez kapetanske vrpce odlukom trenera i klupskih čelnika kluba s Kajzerice. Kazali su mu da kapetanska vrpca stvara dodatni pritisak, te da zbog toga ne pruža ono što bi mogao. Prihvatio je odluku, nije mu ništa zasmetalo, nikome ništa nije zamjerio. A hoće li mu zasmetati velika konkurencija u Dinamu?

Na njegovoj poziciji desnog beka u Dinamu su Petar Stojanović i Sadegh Moharami, pod ugovorom je i Ivo Pinto. Kako se misli izboriti za svoju poziciju?

- Nema tu neke velike filozofije. Radit ću, davat ću sve od sebe. Pa ćemo na kraju vidjeti. Na treneru je uvijek odluka, on će odlučiti tko će igrati, biti u najboljoj jedanaestorici. Neću se razbacivati velikim riječima, ali vjerujem u sebe, imam kvalitetu za Dinamo. Svoju kvalitetu sam pokazao u Lokomotivi, nadam se da će je adekvatno pokazati i u Dinamu. U svakom slučaju sam spreman za nove izazove, a držim da me konkurencija, kao i svakog drugog igrača može učiniti samo još boljim.

Jača konkurencija

Ipak, za razliku od Lokomotive, gdje je uglavnom bio standardni igrač, odigravši 22 utakmice ove sezone, u Dinamu postoji mogućnost da će igrati manje, da neće biti standardan. Nije isto igrati u Lokosima i Dinamu... Hoće li mu to smetati?

- Znam da me u Dinamu čeka velika borba za svoju poziciju. Međutim, ja sam spreman za tu borbu. Vidite, u Lokomotivi sam više-manje stalno igrao, a također sam imao konkurenciju. Svjestan sam da je Dinamo viša razina, još jača konkurencija. No ponavljam, mene ta konkurencija može učiniti još samo boljim igračem. Sigurno će me potaknuti da još više radim i budem bolji. Držim da ne bi trebalo biti problema ako ću biti pravi.

Kad smo ga pitali o kvalitetama izravnih konkurenata, Stojanoviću i Moharramiju, kaže:

- Poznajem ih obojicu. Stojanović je već dugo u Dinamu, a Moharrami je bio sa mnom u Lokomotivi. Njega baš dobro poznajem. Dobar je igrač. Ali kad dođem u Dinamo, onda ćemo sve vidjeti.

Ogroman izazov

Podvukao je Karačić da je cijeli život u Lokomotivi...

- Dolazak u Dinamo je za mene nešto sasvim novo. Znam da je to ogroman izazov, ali isto tako znam da sam za njega spreman. Jako sam motiviran što dolazim u klub s takvom konkurencijom na svojoj poziciji. Svjestan sam da će u Dinamu imati veće zahtjeve, jer Dinamo je zaista veliki klub, europski klub koji igra Europsku ligu i Ligu prvaka. Lokomotiva je ozbiljan klub, nadam se da će se izboriti za Europu ove sezone. Međutim, ipak se ne može mjeriti s Dinamom. Zbog toga je dolazak u plavi dom za mene iskorak od sedam milja. Oduvijek sam želio doći u Dinamo, a sad je sve na meni, to jako dobro znam. Sam krojim svoju sudbinu - zaključio je Karačić.

Linker
19. travanj 2024 11:38