Leonhard Foeger/REUTERS / REUTERS
ISKUSNI CASILLAS

Iskusni vratar poziva na oprez - posrtaji protiv Hrvatske, Turske ili Češke mogli bi biti kobni

Piše: HinaObjavljeno: 09. lipanj 2016. 20:11

Vratar španjolske nogometne reprezentacije i Porta, Iker Casillas (34), koji je među vratnicama Španjolske proveo 16 godina rekao je kako Hrvatska, Turska i Češka imaju dobre igrače te da bi eventualno posrtanje protiv njih moglo stvoriti probleme na putu obrane naslova prvaka Europe.

- Nadamo se obrani naslova europskog prvaka. Imamo dobre igrače, no sve je bitno - imati sreće i biti u dobroj formi. Turska, Češka i Hrvatska imaju također dobre igrače, to su snažne momčadi i bilo kakav posrtaj na prvenstvu poput ovog doveo bi nas u situaciju da plivamo protiv struje. Nije ovo prvenstvo poput nekih ranijih gdje se može kiksati na početku pa sve ispraviti - izjavio je Casillas po dolasku u kamp na zapadu Francuske.

Španjolska je osvojila Europsko prvenstvo 2008. u Austriji i Švicarskoj te 2012. u Poljskoj i Ukrajini.

- Promijenilo se puno stvari od te 2008. Bila je to jedna reprezentacija s novitetom u igri i nitko nas nije svrstavao među favorite. Naslov je bio zaslužen zbog igre, zbog grupe koju smo činili te zbog zemlje koja je prolazila kroz teške trenutke - rekao je Casillas. - Sada, osam godina kasnije, momčad se promijenila, ovdje su neki novi igrači što je normalno. No i još uvijek ostaje nešto što smo imali i tada. Nadam se da će 'veterani' pomoći mladima za zauzmu mjesta - dodao je.

Smatra da je pobjeda na jedanaesterce protiv Italije u četvrtfinalu 2008. bila prekrektnica za ovu momčad. - Do tada je postojala frustracija i pesimizam pa nam je takva pobjeda nad tadašnjim svjetskim prvacima dala zamah. Naša budućnost počela je tijekom tih penala - rekao je. - Iza nas su slavne godine i bit će teško ponoviti taj uspjeh, no vjerujem da možemo osvojiti Euro - napomenuo je.

Za njega je najvažniji trenutak bio debi za reprezentaciju 2000. godine. - I naravno naslovi europskog i svjetskog prvaka. Sve što sam doživio proteklih godina bio je jedan izniman uspjeh - zaključio je Casillas.

Linker
25. travanj 2024 05:47