Italija
 REUTERS/Max Rossi / REUTERS
NE MOGU SE POMIRITI

ITALIJA JE NA KOLJENIMA, A MILOSTI PREMA SVOJIM REPREZENTATIVCIMA NISU IMALI NITI TAMOŠNJI MEDIJI 'Bez SP-a nakon 60 godina; Smrt na San Siru!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. studeni 2017. 10:44

Talijani su šokirani jer nakon 60 godina neće gledati “azzurre” na SP-u, Šveđani slave svoje junake koji su se za Rusiju izborili igrajući protiv tri svjetska prvaka, a u Hrvatskoj trljaju ruke oni koji vjeruju da je ulazak u višu jakosnu skupinu “pola puta” do prolaska u osminu finala.

Uzaludna je bila dominacija Italije u Milanu: 75 posto posjeda, šest udarca u okvir, 12 pored ili iznad gola, pet šutova blokirano. Suze Gigija Buffona obilaze svijet, iako sinoć niti jednom nije pogriješio, nije primio gol.

Nakon katastrofalnog poraza koji je prema nekima tamošnjem savezu odnio oko 100 milijuna eura, milosti prema svojim reprezentativcima nisu imali niti mediji.

Sramota, katastrofa i brodolom, samo su neki od naslova i komentara za igru Azzurra. Veliki je, ali kratki naslov imala i Gazzetta dello Sport - 'kraj', dok je na trećoj stranici samo stajalo 'apokalipsa'.

S druge strane 'Corrierre della Sera' bio je nešto konzervativniji - 'Bez SP-a nakon 60 godina', a 'Libero' je na naslovnicu stavio izbornika Venturu uz poruku 'Smrt na San Siru'.

Linker
25. travanj 2024 12:55