Alex Caparros/Getty Images
ŽALBA ODBAČENA

IVAN RAKITIĆ KRATKO KOMENTIRAO SLUČAJ KOJI JE IMAO SRETAN ZAVRŠETAK ZA BARCELONU 'Imao sam priličan broj poruka na mobitelu i iznenadio sam se'

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 20. siječanj 2019. 09:11

Barcelona će igrati u četvrtfinalu Kupa protiv Seville, nakon što je Španjolski nogometni savez u petak odbacio žalbu Levantea, koji je bio tražio izbacivanje Barcelone.

Levante je u petak ujutro poslao žalbu u kojoj je naveo kako 19-godišnji stoper Chumi nije imao pravo nastupa za Barcelonu u prvoj utakmici osmine finala igranoj tjedan dana ranije. Chumi je nastupajući u 3. ligi za Barcelonu B bio skupio žute kartone, a vijest da nije smio igrati objavile su novine El Mundo u četvrtak popodne, samo nekoliko sati uoči uzvratne utakmice. Barcelona je u uzvratu pobijedila sa 3:0 nadoknadivši poraz od 1:2 iz prve utakmice. Levante je jutro nakon poraza poslao žalbu.

BARCELONA, SPAIN - JANUARY 17: Dembele of FC Barcelona celebrates his second goal during the Copa del Rey Round of 16 match between FC Barcelona  and Levante at Nou Camp on January 17, 2019 in Barcelona, Spain. (Photo by David Ramos/Getty Images)
David Ramos/Getty Images

Sutkinja Natjecateljske komisije Saveza odbacila je, međutim, taj zahtjev napomenuvši kako je stigao nakon roka propisanog za podnošenje žalbi. Rok je navodno istekao u ponedjeljak. Ubrzo nakon odbacivanja žalbe održan je, kako je bilo i predviđeno, ždrijeb četvrtfinala. Kuglice su spojile Barcelonu i Sevillu, dva kluba koja su prošle sezone igrala u finalu. Barcelona je tada pobijedila sa 5:0.

Ivan Rakitić, koji je 2014. iz Seville bio prešao u Barcelonu, smatra da je time izbjegnuta nepravda. Da bi Barcelona mogla biti izbačena saznao je nakon što se u četvrtak probudio nakon popodnevnog spavanja uoči utakmice.

- Kada sam se digao nakon ‘sieste’ saznao sam za to. Imao sam priličan broj poruka na mobitelu, te sam se iznenadio kada sam pročitao da bismo mogli biti izbačeni - rekao je 30-godišnji Rakitić.

- Ne poznajem te pravne stvari, no objasnili su mi situaciju, pa ne vidim nikakvu nepravilnost. Uvjeren sam da je klub sve napravio ispravno - dodao je.

Barcelona je tvrdila da se Chumijeva kazna ne odnosi na Kup, već samo na prvenstvo, dok je Levante tvrdio da se odnosi na sva natjecanja. No, komisija nije raspravljala oko spornog članka pravilnika jer je sutkinja u startu odbacila žalbu zbog isteka roka. Levante je isto popodne poručio kako će se žaliti na odluku sutkinje.

- Mi igrači nismo puno razgovarali o tome, a nije niti bilo potrebno, jer mi ne možemo ništa promijeniti. Bili smo koncentrirani na utakmicu, htjeli smo je odigrati dobro i na terenu dokazati da zaslužujemo prolaz u četvrtfinale - izjavio je Rakitić. On je odigrao svih 90 minuta u pobjedi od 3:0.

- Sretni smo što smo odigrali dobro, uživali smo čitavo vrijeme, te smo sa svoje strane sve učinili kako bismo elimirali Levante - dodao je.

U prvoj utakmici nije igrao jer je trener Ernesto Valverde bio odmarao igrače iz udarne postave, te koristio rezervne igrače, među kojima i Chumija koji je bio odigrao 58 minuta.

- Imam veliku želju i ove godine osvojiti Kup. Osvajao sam ga od kada sam došao u klub i ne želim sada stati - dodao je Rakitić. Barcelona je osvajala Kup u posljednje četiri sezone.

U ostalim susretima četvrtfinala Kupa sastat će se Real Madrid i Girona, Getafe i Valencija, te Espanyol i Betis. Prve utakmice igraju se od 22. do 24. siječnja.

Linker
19. travanj 2024 21:52