REUTERS/Eric Gaillard
VELIKA SATISFAKCIJA

IZ REAL MADRIDA ODUŠEVILI SVE HRVATE Luki Modriću nakon podviga kojim se ne mogu pohvaliti ni Messi ni Ronaldo stigla poruka na hrvatskom jeziku

Kapetan Vatrenih u utorak je u Monacu primio nagradu Golden Foot,a tim povodom na službenom je Facebook profilu Real Madrida stigla čestitka i to na hrvatskom jeziku. 'Čestitamo Luki Modriću na osvojenoj prestižnoj nagradi Golden Foot - Zlatno stopalo 2019!, stajalo je u Realovoj poruci.
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 13. studeni 2019. 13:02

U Kneževini je u utorak bio njegov dan. I od srijede će posjetitelji tamošnje promenade moći vidjeti i otisak stopala Luke Modrića. Od 2003. godine Golden Foot je manifestacija nogometa koja se uklopila u raskošni okvir Monaca. Princ Albert II. među onima je koji daju poseban pečat tamošnjem glamuru i veliki je ljubitelj sporta. Nogometa pogotovo. Zato su izbor najboljih igrača, proglašenje legendi i druge prigodne nagrade nogometnim akterima, uhvatili korijen tradicije.

Nešto što se u početku činilo tek kao promotivna priča preraslo je u značajan summit elite iz svijeta nogometa. Popis dosadašnjih pobjednika svjedoči tome u prilog. Ibrahimović, Totti, Giggs, Drogba, Iniesta, Eto’o, Buffon, Casillas, Cavani, ili promocija legendi kao R. Baggio, Eusebio, Just Fontaine, Maradona, Rivera… Ukoliko bismo odredili najbliži okvir ovom priznanju, onda nam se čini da je to ustvari kao jedna nagrada za karijeru, a ne učinjeno u jednoj sezoni ili godini.

Luku Modrića nominirao je među deset nogometaša posebni novinarski žiri. Biraju se igrači koji su navršili najmanje 28 godina i uz natjecateljske dosege imaju i određenu prepoznatljivu osobnost. Za ovogodišnje priznanje bili su još u konkurenciji Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Giorgio Chiellini, Sergio Ramos, Robert Lewandowski, Sergio Agüero, Gerard Pique, Wayne Rooney i Thiago Silva.

Pobjednika se dobilo internetskim glasovanjem, kao potvrda načela Golden Foota da pravo odabira najboljih imaju (i) navijači. U tom kontekstu je za Modrića ovo još jedna satisfakcija. Prošle godine je zaslužio sve moguće individualne nogometne nagrade po glasovima trenera, igrača, novinara, navijača, izbornika i kapetana reprezentacija. Ovo je isključivo odabir navijača…

Soccer Football - Golden Foot Award - Fairmont Hotel, Monaco - November 12, 2019   Real Madrid's Luka Modric receives the Golden Foot award from Louis Ducruet, son of Princess Stephanie of Monaco   REUTERS/Eric Gaillard - RC2Y9D9UDL4O
REUTERS/Eric Gaillard

Dok se Modrić u utorak specijalnim zrakoplovom koji je stigao iz Kneževine još jednom našao u centru pažnje elitnog nogometnog miljea, za reprezentaciju Hrvatske kao i Real Madrid je najvažnije što je pokazao da se vraća u svoju standardnu formu. Prošle je subote Zinedine Zidane uvrstio u momčad Modrića kao potvrdu onoga što je kazao prethodnog dana na presici.

- Modrić je Modrić, nećemo raspravljati o njegovoj kvaliteti, svi znamo kakva je. Imao je problema s ozljedama i diskontinuitetom igre u prvom dijelu sezone, ali sada se vraća u formu i on će biti i dalje važan akter Reala. Trebamo ga.

Nezaboravne ovacije

U Eibaru, na stadionu gdje su mu domaći navijači prije dvije i pol godine priredili nezaboravne ovacije pri izlasku s terena, Modrić je prošle subote odigrao modrićevsku partiju. To je izdanje koje u pravilu u vodećim španjolskim sportskim medijima slijede hvalospjevi. Recital de Modrić, sintagma je koja je ovaj put imala drugačiji odjek, jer su do ove subote analitičari uglavnom bili kritički nastrojeni prema njegovim izdanjima. Predbacivali su mu da misli više na reprezentaciju, gdje ima više minuta ove jeseni nego u klubu, i da se dva puta ozlijedio. Usporedo je iskorak mladih vedeta, kao što su Valverde i Rodrygo, zaokupio javnost i navijače, te nije mali broj onih koji su požurili ustvrditi kako je Modrić pri kraju velike priče u Madridu.

Hrvatski maestro

Nakon samo 90 minuta sve se to promijenilo i od subote mediji ističu kako je hrvatski maestro opet u izdanju koje ga je dovelo do Zlatne lopte. Nakon što su tvrdili da je Zidane odabrao novu trojku vezista, Casemiro, Kroos, Valverde, te da je u posebno dobroj formi Kroos, novinari su partiju u Eibaru istaknuli kao daleko najbolji nogomet Reala otkako se Zidane proljetos vratio u klub. I, navode, nije baš slučajno da se to dogodilo s najboljim izdanjem Modrića. Vjerojatno ima i tu malo pretjerivanja, jer se ide iz krajnosti u drugu krajnost. No, Casemiro, Valverde i Modrić toliko su dobro funkcionirali u igri, da je 34-godišnjem Hrvatu očito odgovaralo imati takva dva fizički moćna igrača iza sebe da bi se potpuno razigrao.

Ključno za Modrićevu igru jest to što se fizički oporavio. Sanirao je ozljedu mišića i posljedice snažnog udarca u Cardiffu. Podigao je fizičku spremu, a uza sve to, dodatno su ga motivirali negativni tonovi oko njegova statusa u Realu.

Uspon forme Luke Modrića dolazi u pravi trenutak, jer u subotu na Rujevici oslabljena Hrvatska treba njegovo najbolje izdanje da bi predvodio Vatrene prema Euru. Bit će to teška utakmica jer je natjecateljski presudna, ali bude li Modrić u željenoj formi, Vatrenima i Daliću će biti jednostavnije ispuniti misiju kvalifikacija.

Linker
17. travanj 2024 18:41