REUTERS/Kai Pfaffenbach
SADA SMO I NJEGA ČULI

IZBORNIK 'ELFA' KONAČNO KOMENTIRAO SITUACIJU KOJA JE POTRESLA NJEMAČKI NOGOMET 'Do dana današnjeg me nije nazvao, pretjerao je s tim...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. kolovoz 2018. 19:22

Izbornik njemačke nogometne reprezentacije Joachim Löw danas je objavio popis nogometaša na koje računa u nadolazećim utakmicama. Prvu utakmicu igraju u novonastalom natjecanju Lige nacija protiv Francuske 6. rujna u Münchenu, a zatim prijateljsku protiv Perua 9. rujna u Sinsheimu.

Tom prilikom Löw je na press-konferenciji prvi put progovorio o odnosu s Mesutom Özilom koji se nedavno oprostio od reprezentacije zbog brojnih kontroverzi.

Özil je u oproštajnoj poruci optužio Nijemce za rasizam te poručio da je često bio maltretiran zbog svog turskog porijekla. Također je nastojao opravdati svoju fotografiju s turskim predsjednikom Erdoganom nastalu uoči Svjetskoga prvenstva za koju su ga optužili da je Turci koriste kao političku kampanju.

"Mesut Özil me do dana današnjeg nije nazvao. Nemam što za reći, osim da je pretjerao s tim svojim optužbama za rasizam.", izjavio je Löw i dodao:

Turkish President Tayyip Erdogan meets with Premier League soccer players Ilkay Gundogan of Manchester City, Mesut Ozil of Arsenal and Cenk Tosun of Everton in London, Britain May 13, 2018. Picture taken May 13, 2018. Kayhan Ozer/Presidential Palace/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE.

REUTERS

"Ta fotografija koja se pojavila uoči samoga prvenstva također je bila sporna. Podcijenili smo situaciju s njom, i ja sam je podcijenio. Mislio sam da se možemo koncentrirati isključivo na Mundijal, ali ta nam je tema oduzela strahovito mnogo snage. Özila sam uvijek zvao iz sportskih razloga, a ranije smo redovito razgovarali kad god bismo naletjeli na kakav problem. On je sada odlučio izabrati malo drugačiji put, a ja sam ga odlučio prihvatiti. Želio bih još naglasiti da u momčadi nikad nije bilo nikakvog rasizma.", poručio je njemački izbornik.

A evo i popisa igrača pozvanih u njemačku reprezentaciju:

Linker
27. travanj 2024 06:36