Enrique
 Reuters/Carl Recine / Action Images via Reuters
IZBORNIK NAKON SPEKTAKLA

IZBORNIK ŠPANJOLSKE OTKRIO KAKO JE USPIO PODIĆI MOMČAD U POLUVREMENU 'Na 0:3 sam se osjećao predivno, a normalno bi bilo da sam ih sve tamo podavio'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. listopad 2018. 13:43

Neočekivani rezultat u Sevilli, koji je potpuno otvorio rasplet skupine D, Lige A. Boreći se za opstanak, Hrvatska može završiti i kao pobjednik skupine, plasirati se na “Final Four” i praktički osigurati nastup na Europskom prvenstvu 2020. godine.

U prvom poluvremenu engleski je presing na loptu savršeno funkcionirao, a napadački trojac Sterling - Kane - Rashford savršeno funkcionirao. Raheem Sterling je razdoblje od više od 1000 dana bez pogotka za Englesku (1102)obilježio prvom utakmicom za reprezentaciju u kojoj je bio dvostruki strijelac (16. i 38.), a iz protunapada je precizan bio i Rashford (30.). “El Kaiser” Alcacer smanjio je u 58., a Ramos u sedmoj minuti sudačke nadoknade pogodio za 2-3.

- Prvo poluvrijeme je bilo katastrofalno i to se mora reći. Prvi nas je pogodak uništio, bilo je previše individualnih pogrešaka. Skupina s dva polufinalista Svjetskog prvenstva nije lagana. Ipak, još uvijek ovisimo sami o sebi, ali sada moramo ići u Hrvatsku po pobjedu - kazao je Luis Enrique.

Trener Furije također je pokušao objasniti kako je podigao momčad u poluvremenu.

- Trebao sam ih nekako osnažiti, pronaći neka nova taktička rješenja, ali, u konačnici zasluge za preokret kojeg smo gotovo kreirali idu samo igračima. Možda će ovo zvučati glupo, ali na poluvremnu sam se osjećao predivno. Normalno bi bilo da sam ih sve podavio, ali sam ih ohrabrio i nisam nikoga povukao iz igre. Rekao sam im da sve velike momčadi mogu ući u krizu. Šteta što nismo ranije zabili za 2:3 jel bi 3:3 bio na kraju najpošteniji rezultat.

Linker
25. travanj 2024 11:10