REUTERS/Amanda Perobelli
CONMEBOL PRESUDIO

IZREČENA JE KAZNA ZA LIONELA MESSIJA ZBOG TEŠKIH OPTUŽBI ZA KORUPCIJU Zvijezda Barcelone izbjegla najcrnji mogući scenarij

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. kolovoz 2019. 10:12

CONMEBOL, krovna organizacija južnoameričkog nogometa, kaznio je Lionela Messija sa tri mjeseca suspenzije i 50.000 dolara zbog teških kritika na račun spomenute organizacije za vrijeme Copa Americe. Kazna stupa na snagu od danas.

Messi je CONMEBOL tijekom turnira u Brazilu optužio za korupciju, a takve teške riječi sada su sankcionirane. Kazna znači da će Messi propustiti nekoliko prijateljskih utakmica, protiv Čilea, Meksika i Njemačke, budući 'Gučosi' ne igraju službenu natjecateljsku utakmicu do ožujka sljedeće godine i početka kvalifikacija za SP 2022. godine. Ipak i tu prvu utakmicu kvalifikacija Messi će morati propustiti zbog isključenja protiv Čilea.

Podsjećamo, Messi je teške riječi izrekao nakon 2:1 pobjede njegove Argentine protiv Čilea u utakmici za treće mjesto na Copi.

"Nisam želio biti dio ove velike korupcije, nitko od nas to ne mora. Uvijek govorim istinu, trudim se biti iskren, to je ono što održava moj mir, i ako će biti posljedica zbog ovoga što sam sada rekao, to više nije moja stvar. Mislim da sam danas dobio crveni karton zbog svega što sam rekao nakon utakmice s Brazilom, i to je sramotno", rekao je tada Messi.

Medijski se spominjalo da bi CONMEBOL mogao Messija kazniti i dvogodišnjom suspenzijom, što bi za njega praktički značilo kraj reprezentativne karijere, tako da je ovakav rasplet zapravo blaga kazna za Barceloninu zvijezdu...

Linker
18. travanj 2024 05:12