Reuters/Ed Sykes
NA RASKRIŽJU

JE LI JÜRGEN KLOPP OVIM POTEZOM POSLAO JASNU PORUKU DEJANU LOVRENU? Reprezentativac Vatrenih je jedini igrač Liverpoola kojem se to dogodilo...

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. kolovoz 2019. 11:29

Manchester City obranio je titulu Community Shielda (Superkupa) i nastavio žetvu trofeja iako je na Wembleyju odlična utakmica mogla otići na obje strane. Jürgen Klopp nedavno se iščuđavao što se “ovo besmisleno natjecanje igra i dalje“, no njegovi Redsi borili su se za pehar i prestiž, niti jedan navijač nije im imao što zamjeriti. Osim preciznosti, Mohamedu Salahu za vrijeme igre, a Wijnaldumu s bijele točke.

Dejan Lovren jedini je igrač Liverpool čije se ime nalazilo u zapisniku, osim vratara Mignoleta, koji nije dobio ni minutu. Iako Nijemac nije iskoristio sve zamjene, napravio ih je pet, a imao pravo na šest. Je li to Kloppova poruka “nađi si drugi klub?“. Vjerujemo da su ambivalentni Lovrenovi osjećaji što dalje. Činjenica je da su ovog časa trojica stopera ispred njega - nedodirljivi Van Dijk, te Gomez i Matip. Opet, sezona je duga, a ozljede često dođu, i četvrti se ponekad naigra.

Sane brzo izašao

Leroy Sane, koji puni naslovnice zbog lova Bayerna, nije izdržao ni deset uvodnih minuta, ozljeda desnog koljena otjerala ga je van. Guardiola je djelovao kao čovjek kojem je jako krivo i neće mu biti drago ukoliko ga izgubi.

Liverpool je već na startu kreirao prijetnje udarcima Firmina, kojeg je Bravo obranio, i Salaha pokraj gola. No, Manchester City je brzo poveo i to s desetoricom. Sane je tek odšepao s terena, a Gabriel Jesus još se nije spremio za ulazak, kad su odigrali točnu akciju. De Bruyne je na lijevoj strani dobio loptu prebačenu dijagonalom, spustio je glavom do Davida Silve, koji produžuje za Sterlinga. Obrana je zadrijemala, našao se sam pred Alissonom, iako mu ljevica nije bolja strana gurnuo ju je golmanu kroz noge.

Liverpool je dominirao u drugom poluvremenu, no što da je Sterling zabio za 2:0? Išao je sam na golmana, imao i opcije na dodavanje, međutim, dok je razmišljao i razmišljao lopta mu je pobjegla. Vjerojatno bi sve riješio. Prije toga u 57. minuti Van Dijk je pogodio gredu, lopta se odbila pola na crtu, pola preko crte, ali gol nije bio. Minutu kasnije Salah se izborio, okrenuo i sa 13-14 metara “stresao” lijevu vratnicu. Radilo se tek o prvoj najavi kananade udaraca Egipćanina kojima je najčešće Čileanac Bravo znao koordinate. Kad nije mogao on, spasio je Walker izbacivanjem ispred gol-crte.

Kombinacija stopera

Ipak, Matip je u 77. minuti, na asistenciju Van Dijka, izjednačio udarcem glavom.

U Superkupu nema produžetka. Jedanaesterce su izvodili vrlo dobro, podbacio je samo Wijnaldum čiji je šut Bravo zaustavio. City je s pet od pet stigao do pobjede.

Redsi su igrali bez ozlijeđenog Manea, kod Građana Agüero je ostao na klupi, a Fernandinho se još nije priključio.

- Odigrali smo zaista dobro i snažno u drugom poluvremenu. Jedna obrana je odlučila i ne mogu biti razočaran. Igra je ovaj put bila važnija od rezultata. Znamo da smo i dalje u vrhu, da možemo igrati pravi nogomet - prokomentirao je Klopp.

- Nevjerojatno finale s obje strane. Nijedna momčad na može dominirati 90 minuta. Imali smo dobrih trenutaka, ali u posljednjih 15 minuta bili smo iscrpljeni i Liverpool je mogao pobijediti. Na ovoj razini odlučuju nijanse. Ne znam tko će biti prvak, jer i Manchester United će se vratiti, tu su Arsenal, Tottenham, Chelsea… - zaključio je Guardiola.

Linker
24. travanj 2024 02:48