CROPIX
SVE JE MOGUĆE

JE LI OVO PRAVI RAZLOG ČUDNOG POTEZA MATJAŽA KEKA? Rijekin as je u Milanu ostao na klupi jer glavom više uopće nije na Rujevici nego u Dinamu?

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 02. listopad 2017. 23:36

Dok su promjene Sluga - Prskalo i Pavičić - Maleš i uoči utakmice bile jedne od onih koje su se u raznim kombinacijama mogle dogoditi, Kekovo izostavljanje iz početnih 11 (pa kasnije i iz onih koji su ušli u igru) Marija Gavranovića nipošto nije moglo proći ispod radara.

Kako i bi, Gavranović je jedan od najbolje plaćenih igrača Rijeke, igrač s najviše europskog iskustva, onaj koji bi u ovakvim utakmicama trebao pokazivati da može raditi razliku. Ipak, na San Siru je ostao “zaleđen” na klupi, nakon što već u posljednje dvije utakmice nije bio na nekoj osobitoj razini.

Sve se čini kao posljedica onoga što se događalo zadnjeg dana prijelaznog roka kada je bio na pragu potpisa za Dinamo. Propali transfer (kao i nekolicini drugih igrača) definitivno je utjecao na psihu. Ipak, Gavranović je zabio Cibaliji pa u velikoj mjeri odigrao solidno i protiv AEK-a, ali treba reći iskreno bio ispod svoje razine protiv Hajduka i Slavena Belupa. Kek je nakon utakmice u Milanu istaknuo da su razlozi njegova izostanka spoj liječničkih informacija, treninga i taktike, što se najlakše može skupiti pod nazivnik da Gavranović posljednjih dana glavom nije bio ‘unutra’.

Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Što to u budućnosti može značiti tek ćemo vidjeti… Kek je nakon kraja prijelaznog roka i sapunice koja je nekoliko dana punila medijske stupce istaknuo da će samo njegova biti odluka hoće li Gavranović biti u kadru, ali i da “svaki nosi svoj križ”. Ako je suditi po posljednjim tjednima Gavranoviću je teško pao. Ipak, ne treba brzati sa zaključcima, iduće će utakmice pokazati događa li se ono što se naslućivalo prije mjesec dana, odnosno da je Gavranović svoje zadnje utakmice za Rijeku počeo igrati kada se zaputio u Maksimirsku 128 na pregovore s Dinamom.

Linker
20. travanj 2024 07:33