Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
VELIČANSTVENO OSTVARENJE

JEDAN OD JUNAKA POBJEDE MINI VATRENIH 'Čast mi je biti predvodnik ove ekipe, čast mi je što sam uopće dio ove momčadi! Sada se treba okrenuti Euru'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 15. listopad 2018. 23:29

Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija izborila je plasman na Europsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Italiji i San Marinu nakon što je u susretu zadnjeg kola skupine 1 na gostovanju pobijedila San Marino sa 4-0 i tako potvrdila prvu poziciju na ljestvici.

Nakon domaće pobjede nad Grčkom u Puli (2-0), mlada hrvatska vrsta je preuzela vodeću poziciju na ljestvici i za odlazak na EURO trebala joj je pobjeda u Serravalleu. Bila je to prilika koju odabranici Nenada Gračana nisu propustili i uvjerljivom pobjedom potvrdili su prvu poziciju.

Hrvatska je tako natjecanje u skupini završila na prvom mjestu sa 25 bodova koliko ima i Grčka, no odabranici Nenada Gračana su bili bolji u međusobnom skoru.

Alen Halilović je opet imao zapaženu ulogu, načeo je mrežu San Marina i znatno je olakšao posao mladoj reprezentaciji.

- Prvo čestitam dečkima, prvo poluvrijeme nije bilo lagano, bili smo umorni od puta, ali pokazali smo karakter u nastavku. Utakmica s Grčkom ostavila je traga, trebalo nam je određeno vrijeme da uđemo u ritam. Kada smo zabili sve je bilo puno lakše - rekao nam je kapetan mladih Vatrenih, a onda je dodao:

- Velika mi je čast biti predvodnik ove ekipe, odnosno čast mi je što sam uopće dio ove momčadi. Sada se treba okrenuti EP, dobro ćemo se pripremiti. Još jednom ću ponoviti, dečki su ovo zaslužili, a isto tako se želim zahvaliti izborniku Gračanu i cijelom stručnom stožeru, bez njih ovo ne bi bilo moguće - završio je.

Na EP-u će nastupiti 12 reprezentacija. Domaćin Italija i devet pobjednika skupina, dok ćemo preostala dva putnika na EURO doznati nakon dodatnih kvalifikacija u kojima će sudjelovati četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz devet skupina.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 05:20