Marijan Kustić
 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
FINALE OBILJEŽENO POGREŠKAMA

JEDAN OD KLJUČNIH LJUDI HNS-A 'Hoćemo li se ispričati Hajduku? A što to njima znači? Ali, djelovat ćemo i pod cijenu raspuštanja sudačke organizacije'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. svibanj 2018. 15:35

Dinamo je u srijedu u Vinkovcima osigurao dvostruku krunu nakon što je u finalu Kupa bio bolji od Hajduka 1:0. Ipak, nakon utakmice najviše je govora bilo sudačkim odlukama glavnog suca utakmice Zebeca i njegovih pomoćnika koji su u dvije sitacija ozbiljno oštetili Hajduk u prvom poluvremenu.

Igrači su nakon susreta bili neutješni kao i trener, a dan kasnije javio se i HNS-ov direktor za natjecanje i infrastrukturu Marijan Kustić.

- Imat ćemo sastanak, sve proanalizirati, pa onda djelovati pod cijenu raspuštanja sudačke organizacije, prenosi Dalmatinski portal.

Je li se uopće išta u HNS-u promijenilo.

- Još nisam pogledao snimku, ali nije sudačka organizacija jedino mjerilo promjena, ima puno drugih stvari. Ništa ne ide preko noći, treba biti strpljiv, ide se polako.

Na upit hoće li se HNS ispričati Hajduku ako utvrde da je izgubljen Kup zbog sudaca.

- Što će Hajduku značiti isprika? Vidjeli ste i u Ligi prvaka brojne pogreške sudaca, ja ću kao direktor zagovarati uvođenje VAR-a kako bi se mogućnost pogreške smanjila na minimum, a ponavljam još jednom da ćemo vrlo brzo poduzeti korake po cijenu raspuštanja cijele sudačke organizacije.

Linker
24. travanj 2024 18:36