Iker Casillas
 REUTERS/Marcelo del Pozo / REUTERS
BOMBA NA POMOLU

JEDAN OD NAJBOLJIH IKAD U 36. GODINI PRED REALIZACIJOM TRANSFERA ZA PAMĆENJE? Bio bi to strašan posao: Europski gigant vraća posrnulu legendu u život

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. listopad 2017. 14:04

Jedan od najvećih vratara svih vremena, Španjolac Iker Cassillas ponovno prolazi kroz teške trenutke u karijeri. Ova legenda i ikona Real Madrida je posljednje dvije sezone provedene na Bernabeu doživio pravu sramotu nakon što su ga treneri u tom razdoblju preselili na klupu i što je najgore od svega, nikoga za to nije bilo briga.

Nije dugo trebalo Cassillasu da se odluči za promjenu sredine koju je pronašao u Portugalu, točnije u Portu. Te 2015. godine mnoge je iznenadila njegova odluka da ne potpiše s nekim od klubova 'Lige petice', ali izgleda kako niti u Portugalu nije došao kraj mukama po ovog sjajnog vratara, jer, i tamo već nekoliko tjedana sjedi na klupi.

Španjolska Marca donosi vijest kako su u Portu odlučili prodati Casillasa jer jednostavno nemaju za njegovu plaću koja iznosi oko pet milijuna eura i u strahu su kako bi mogli prekršiti finansijski Fair play. Naravno, već se pojavio klub koji je zainteresiran za njegove usluge, a to je ni manje ni više nego Liverpool.

Momčad koju predvodi Nijemac Jurgen Klopp već neko vrijeme ima problema s obranom i vratarima. Nijemac Loris Karius je 2016. godine iz Mainza, ali se pokazao kao promašena investicija, dok o kiksevima Belgijanca Simona Mignoleta ne treba trošiti previše riječi. Dovođenje Ikera na Anfield bila bi dobra priča za obje strane. Redsi bi tako riješili dugogodišnje pitanje vratara, dok bi Casillas još jednom dobio priliku braniti na najvišem nivou.

Linker
20. travanj 2024 13:23