Getty Images
NADA SE NASTUPU ZA FURIJU

JEDAN OD NAJVEĆIH DRAGULJA POSLAO PORUKU MALIM VATRENIMA 'Hrvatska je puno bolja reprezentacija! Vjerujem u dečke iz Dinama i Vatrene'

DANI OLMO Dinamovac je poraz mlade Furije od Azzurrina proživljavao na klupi, nada se nastupu u sljedećim utakmicama
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. lipanj 2019. 09:58

Azzurrini su na startu Eura pobijedili Furiju (3:1) pa je u Italiji naglo poraslo zanimanje za Europsko prvenstvo mladih. Prije dva dana ovdje u Riccioneu, gdje je smještena hrvatska vrsta, gotovo nitko nije znao da se igra Europsko prvenstvo mladih, a jučer su već svi pričali o tome. Nije izgledalo da će biti tako, jer je mlada Furija povela fantastičnim dalekometnim udarcem Realova veznjaka Danija Ceballosa već u devetoj minuti. Međutim, onda se ukazao Federico Chiesa koji je sve preokrenuo s dva pogotka, a točku na “i” stavio je Pellegrini iz jedanaesterca.

Dinamovac Dani Olmo nije ulazio u igru, ostao je na klupi. Jučer nam se javio, a prvo što je kazao bilo je.

- Šteta...

Pričao nam je kako je Španjolska igrala jako dobro do pogotka Talijana u 36. minuti.

- Do tada smo imali potpunu kontrolu igre, nisam vidio kako nam Talijani mogu zabiti pogodak. No, kad smo primili pogodak, oni su se naglo digli, a mi smo pali. Taj pogodak za talijansko poravnanje odlučio je utakmicu. Prije toga domaćin nas uopće nije mogao ugroziti. Nisu bili ni blizu šanse. Ali opet se pokazalo kakav je nogomet. Jedan pogodak preokrene sve - priča nam Dani.

Zagreb, 161218.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, seniori, 18.kolo, utakmica: GNK Dinamo - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Bassel Zakaria Jradi, Dani Olmo.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Ne gubim nadu

Naravno, startni poraz je Španjolsku debelo udaljio od prvog mjesta u skupini, sad im se po svemu ostaje boriti za mjesto najboljeg drugog ako žele vidjeti polufinale. Jer teško je vjerovati da će pobjedom osokoljena Italija kiksati protiv Poljske ili Belgije.

- Nismo nimalo izgubili nadu iako će sada, naravno, biti mnogo teže. Idemo pobijediti Belgiju i Poljsku, pa ćemo onda na kontu imati šest bodova. Možda tako možemo biti najbolji drugi. Ali tko zna, možda i Italija negdje kiksa, nogomet je nepredvidiv. Makar nije to lako očekivati, sad im je nakon pobjede nad nama poraslo samopouzdanje.

Kad smo vidjeli da Dani Olmo nije ulazio u igru pomislili smo, “e, zašto se nije odlučio igrati za Hrvatsku”. Kod Gračana bi daleko najvrednija Dinamova zvijezda imala mjesto u momčadi. Ali nismo ga pitati je li mu sad žao što ne igra za Hrvatsku. Jer Dani se davno o tome izjasnio, uvijek je govorio da mu je san igrati na Španjolsku.

Lisabon, Portugal, 140319. 
Stadion Luz.
Uzvratna utakmica osmine finala 2 . kola UEFA Europa Lige, S. L. Benfica - GNK Dinamo. 
Na fotografiji: Dani Olmo.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Bez obzira na minutažu. Kad smo ga jučer pitali je li očekivao da će zaigrati protiv Italije, kazao nam je:

- Uvijek očekujem da ću igrati za reprezentaciju. Spremao sam se za to... Ali ovoga puta nije bilo tako. No idemo dalje, ne gubim nadu, pred nama su još dvije utakmice, vjerujem da ću dobiti priliku.

Onda nam je rekao...

- Vidite, protiv Italije je na mojoj poziciji igrao Dani Ceballos, igrač Reala. Zabio je sjajan pogodak, odlično je igrao. Stiglo je i nekoliko igrača iz A reprezentacije, u veznoj liniji smo igrali osim s Ceballosom i s Ruziom, Solerom, Oyarzabalom....

Teško se izboriti

Španjolska mlada reprezentacija je najvrednija na Euru, po Transfermarku vrijedi 437,34 milijuna eura. A samo igrači koje je nabrojio Olmo vrijede 180 milijuna eura.

- Realno, teško se tu izboriti za poziciju, nije lako biti ispred tih igrača. Ali ja sam pun samopouzdanja, vjerujem u svoje minute na Euru.

Pa s obzirom na to da je sa svim tim zvijezdama Furija poražena od Azzurrina, možda bi izbornik Luis de la Fuente ipak mogao posegnuti za Olmom. Bilo bi to dobro i za Dinamo. Svaka minuta, a možda i koji pogodak, akcija za pamćenje, još bi podigli cijenu mladog Španjolca koji se ovog prijelaznog roka sprema napustiti Dinamo.

Inače, Dani nam je kazao kako se jučer čuo s mladim hrvatskim reprezentativcima, sa svojim dinamovcima, Majerom, Morom i Šunjićem, ali i s Bornom Sosom.

- Poručio sam im: “Pobijedite Rumunjsku!” Ako Hrvatska pobijedi Rumunjsku, onda će dobiti veliku motivaciju za Francuze i Engleze. Rumunjska ima dobru reprezentaciju, ali Hrvatska ima bolju. Vjerujem u svoje klupske kolege i Hrvatsku - zaključio je Olmo.

Linker
18. travanj 2024 10:05