Getty, sn ilustracija
IKONA JUVENTUSA

JEDAN OD NAJVEĆIH NOGOMETAŠA SVIH VREMENA NAHVALIO MODRIĆA, ALI I PROGOVORIO RONALDU Evo što Del Piero misli o Cristianovom nepojavljivanju na dodjeli

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. rujan 2018. 19:45

Legendarni talijanski nogometaš i bivša velika zvijezda Juventusa Allesandro Del Piero prokomentirao je za Sky Sports Uefin izbor za najboljeg nogometaša godine kao i odluku Cristiana Ronalda da se ne pojavi na svečanoj dodjeli nagrade u Monte Carlu.

- Mogu razumjeti Ronalda, ali Modrić je zaslužio tu nagradu. Luka je u Realu i na Svjetskom prvenstvu ostvario nešto nevjerojatno i nagrada je u potpunosti zaslužena. Ali, i Cristiano je imao sjajnu godinu iza sebe. Na njegovom mjestu bih se također možda naljutio, ali nedolazak na ceremoniju je nešto drugo. Da je došao ne bi bilo nikakve kontroverze, nešto se dogodilo i došlo je do zbrke, ne znam u čemu je problem - kazao je Del Piero.

Osvrnuo se Del Piero i na Ronaldove igre u dresu Juventusa na startu nove sezone Serije A.

- Naš defanzivni sistem je među najboljima na svijetu, ako ne i najbolji. Volimo napraviti gužvu u šesnaestercu, tako da bi možda dobio malo više slobode kada bi ga odmakli od kaznenog prostora. Ipak, on uglavnom igra bolje u drugom dijelu sezone, a bit će sve puno drugačije i u Ligi prvaka. U Europi će dobiti puno više prostora. Momčad će htjeti više držati loptu u nogama što će otvoriti prostor za kontre - poručio je Del Piero.

Linker
26. travanj 2024 23:00