Foto: Goran Sebelic / CROPIX
EKSKLUZIVNO ZA SN

JEDAN OD NAJVEĆIH TALENATA HRVATSKOG NOGOMETA KOJEM JE IZBORNIK ZLATKO DALIĆ ODLUČIO DATI PRILIKU 'Nadam se da je ovo početak velikih stvari!'

JOSIP BREKALO ZA SN Mladi napadač Wolfsburga oduševljen nakon što je zaprimio Dalićev poziv
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. studeni 2018. 22:05

Nije da nismo očekivali, izbornik Zlatko Dalić, uostalom, to je i najavio. Izvrsni napadač Wolfsburga, jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa Josip Brekalo (20) dobio je pozivnicu za Vatrene! Tako da će biti jedini debitant u vrsti doprvaka svijeta.

Kada smo prije više od dva tjedna razgovarali s Brekalom, kazali mu kako neki drže da mu je možda prerano već sad zaigrati za Srebrne. Odgovorio je:

- Ne mislim da je rano da zaigram za A reprezentaciju! Zašto bi bilo rano ako ja već dvije godine igram na ozbiljnoj razini? Ako netko poput mene na vrhunskoj razini igra Bundesligu već dvije godine, onda godine starosti više ne mogu biti upitne. Pa, ja sam najmlađi u Wolfsburgu, ja sam najmlađi u U-21 selekciji. Pa zapravo, ja sam već tri godine svagdje najmlađi! Moje mlade godine nikada mi nisu bile neka prepreka. Gleda se uvijek ono što daješ na terenu, što možeš donijeti. Nadalje, ja imam 20 godina, nemam 16 ili 17... Tri-četiri godine sam u seniorskom nogometu. Dakle, ja se osjećam spremno za A reprezentaciju, na izborniku je odluka.

Pula, 121018.
Stadion Aldo Drosina. 
Kvalifikacijska utakmica a mlade igrace U21 izmedju Hrvatske i Grcke za Europsko prvenstvo u Italiji. 
Na fotografiji: Josip Brekalo.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
CROPIX

Obilježiti budućnost

Izbornik je odlučio, Brekalo je postao A reprezentativac! Taj srdačni mladić zaista već dvije godine nudi izvrsne predstave u Bundesligi, bez njega se ne može zamisliti momčad Wolfsburga. Svi oni koji se razumiju u nogomet tvrde da će Brekalo uskoro postati jedna od najvećih zvijezda Vatrenih, da je on sigurno nogometaš koji će obilježiti budućnost hrvatskog reprezentativnog nogometa. Nakon što je postao igrački hit u Bundesligi, gledali smo ga i na utakmicama mlade U-21 reprezentacije, svakako je među najzaslužnijima što se Gračanova vrsta uspjela plasirati na Europsko prvenstvo 2019. godine. Uvijek mu je bilo jako stalo igrati za mlade...

- Jako, jako mi je stalo! Možda neki misle da ako dobiju poziv za A selekciju, neće više razmišljati o igrama za mladu. Ja definitivno tako ne razmišljam. Svako veliko natjecanje jako je bitno, svaka smotra na kojoj predstavljaš svoju državu na velikom natjecanju je bitna, zaista sjajna stvar. A u konačnici, tu je mogućnost plasmana na Olimpijske igre. Eto, to bi bio, da se tako izrazim, san snova! Ne možete ni zamisliti kakva mi je želja igrati na Olimpijskim igrama.

Varazdin, 051017.
Na Gradskom stadionu igra se kvalifikacijska utakmica U21 reprezentacija za Euro izmedju Hrvatske i Bjelorusije.
Na fotografiji: Josip Brekalo.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Zeljko Hajdinjak / Cropix
Čim je ušao pokazao je klasu - Josip Brekalo

To je također kazao Brekalo, a ta izjava itekako pokazuje o kakvom se momku radi, on nije samo nogometna, već i ljudska vrijednost. Takav je otkako ga znamo, od dana kad smo ga kao klinca pratili u Dinamovu dresu, već tada se moglo zamijetiti da je pred njima velika nogometna djela.

Skroz na zemlji

U karijeri je sve poteze vukao pametno, znao je u svakom trenutku što mu treba kako bi nadogradio karijeru. Zato je stigao tu gdje je danas, u A selekciju.

- Znao sam da za mene kao 18-godišnjaka nisu Arsenal, Milan, Inter, Bayern ili takvi neki klubovi velikog imena. Imao sam ponuda raznih velikih klubova, zaista su gotovo svi europski velikani bili u igri, s mnogima smo pregovarali... Međutim, bio sam skroz na zemlji, znao sam da je nerealno očekivati da tako mlad igram u takvim klubovima.

Kad vidite sve te izjave Brekala, jasno je da je ovakav rasplet karijere bio samo pitanje trenutka i da je bio presretan zbog reprezentativnog poziva.

- Jako sam sretan zbog poziva u A selekciju. Nadam se da je to početak velikih stvari!

Zar netko u to može posumnjati! Jedini debitant Vatrenih u ovoj novoj reprezentativnoj akciji je sigurno na početku velike reprezentativne karijere.

Linker
24. travanj 2024 00:44