Action Images via Reuters/John Sibley
OBJAVIO FRANCE FOOTBALL

JOŠ JEDNO OGROMNO PRIZNANJE ZA HRVATSKI NOGOMET Osim veličanstvenog Modrića među kandidatima za osvajanje Zlatne lopte našla su se još dvojica Hrvata!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. listopad 2018. 21:31

Nakon što su Fifa i Uefa dodijelile svoje nagrade za najboljeg nogometaša godine u kojima je slavio hrvatski nogometni reprezentativac Luka Modrić, na red je došla i nagrada France Footballa Zlatna lopta.

Već je deset godina prošlo otkako je Cristiano Ronaldo osvojio svoju prvu Zlatnu loptu (ima ih ukupno pet), a to je ujedno bio i početak dominacije i velikog rivalstva između njega i Argentinca Lea Messija.

Posljednji dobitnik ove prestižne nagrade, a da njegovo ime nije Ronaldo ili Messi bio je Brazilac Kaka koji je titulu odnio 2007. godine. Talijan Fabio Cannavaro slavio je 2006., dok su Ronaldinho, Ševčenko i Nedved osvajali 2005., 2004. i 2003. godine.

Luka Modrić i ovog puta ima veliku priliku odnijeti titulu najboljeg, a ovo je jedini trofej koji mu nedostaje kako bio kompletirao sezonu iz snova. France Football objavio je listu od 30 finalista na kojoj se naravno našao i naš reprezentativac, ali i još dvojica Vatrenih. Mario Mandžukić i Ivan Rakitić koji su također imali sjajnu sezonu iza sebe.

Lista finalista za Zlatnu loptu:

Sergio Agüero, Alisson Becker, Gareth Bale, Karim Benzema, Edinson Cavani, Thibaut Courtois, Cristiano Ronaldo, Kevin De Bruyne, Roberto Firmino, Diego Godin, Antoine Griezmann, Eden Hazard, Isco, Harry Kane, N'Golo Kanté, Hugo Lloris, Mario Mandžukić, Sadio Mané, Marcelo, Kylian Mbappé, Lionel Messi, Luka Modrić, Neymar, Jan Oblak, Paul Pogba, Ivan Rakitić, Sergio Ramos, Mohamed Salah, Luis Suarez, Raphael Varane

Linker
19. travanj 2024 10:40