NK Rijeka (Facebook)
DOKAZ DA SE DOBRO RADI

JUNIORI RIJEKE NA METI SLAVNOG KLUBA Sportski direktor velikana zbog njih je došao na tribine, a ovaj trojac posebno ga je oduševio

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 26. ožujak 2018. 12:52

Juniori Rijeke nisu uspjeli izboriti plasman u polufinale prestižnog turnira u Viareggiju, ali kao jedina inozemna momčad koja se plasirala među osam najboljih uspjeli su se izboriti za pažnju brojnih skauta koji pohode ovaj vrlo jaki turnir mladih nogometaša. I ne samo sakuta...

Prijenos na RAI-u

Utakmicu protiv Juventusa u petak gledao je osobno Massimiliano Mirabelli, sportski direktor AC Milana. Odmah je bilo jasno da nije došao zbog Juventusa čije juniore, ako želi, ima pred nosom svaki vikend, Mirabellija je, kažu talijanske kolege, silno zaintrigirala Rijeka, posebno nakon prve utakmice protiv Juventusa koju je prenosio sportski program nacionalne televizije RAI. Igrači trenera Renata Pilipovića tu su pokazali mnoge odlike prave natjecateljske momčadi, uz talent koji neosporno postoji kod svih igrača s ovog područja bila je to predstava nakon koje je i jasno zašto je Mirabelli potegao 200-tinjak kilometara da bi gledao Bijele.

I nije otišao neobavljenog posla, milanski sportski dnevnik La Gazzetta dello Sport piše da je sportski direktor Milana bio posebno zadovoljan središnjim braničem Dominikom Mulcem, veznjakom Jakovom Pintarićem i napadačem Dinom Dukađinom. Naravno, Rossoneri vjerojatno imaju pregršt igrača koje prate u ovom obliku, ali neće biti iznenađenje ako netko uskoro završi na Čizmi. Pogotovo što je u Viareggiju jučer bio i sportski direktor Rijeke Srećko Juričić.

Ne bez razloga budući da su još ranije pregršt pohvala dobili Ivan Lepinjica, Ivor Pandur, Matej Vuk, Emanuel Črnko i Daniel Štefulj. Ovaj potonji posebno budući da igra na deficitarnoj poziciji lijevog braniča. Inače, riječ je o sinu Danijela Štefulja, nekadašnjeg braniča Dinama, Varteksa i HSV-a, koji je kroz ovih nekoliko utakmica pokazao da bi mogao krenuti očevim stopama.

Dopunska selekcija

Osim prve momčadi, u nadolazećem prijelaznom roku moglo bi tako biti i mnogo interesa za juniore, što je posebno pohvalno za rad Renata Pilipovića i one koji su doveli te igrače u Rijeku (većina je, poput Pintarića, Lepinjice, Vuka, Črnka i Štefulja iz dopunske selekcije). Uz to, što je posebno zanimljivo, na Viareggiu nije bilo onih koji su na Rujevici označeni kao najveća perspektiva poput Mitrovića i Libera, dok su Čeliković i Ristovski nakon prve dvije utakmice otišli na reprezentativna okupljanja.

Linker
16. travanj 2024 08:24