Ivan Kos
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
VATRENI NA POLJUDU

KADA ĆE HRVATSKA REPREZENTACIJA ZAIGRATI U SPLITU? Predsjednik Uprave Hajduka je jasan: 'Vatreni su dobrodošli, ali kad se ispune određeni preduvjeti'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 14. veljača 2018. 10:21

Hrvatska nogometna reprezentacija dobrodošla je u Splitu, kaže Ivan Kos, predsjednik Uprave Hajduka, ali tek kad se ispune određeni preduvjeti, prenosi Slobodna Dalmacija.

A Kos ističe kako to, za sada, nije slučaj. Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović izjavio je kako je Savez spreman dovesti reprezentaciju u Split, na što je Kos, nakon predstavljanja posebnog izdanja Karlovačko „Bile“ limenke na tartan-stazi poljudskog stadiona, odgovorio:

- To je sada teško očekivati jer dvije strane trebaju sjesti i razgovarati. Poljud će rado ugostiti reprezentaciju kada se za to stvore preduvjeti, ali oni za sada ne postoje. Spremni smo za dijalog.

Nakon trijumfa nad Cibalijom u Vinkovcima (5:0) Hajdukova se delegacija navodno sastala s predstavnicima HNS-a?

- To nije točno. Vraćali smo iz Vinkovaca, a ja sam kući stigao kasno u noć – rekao je Kos.

Zagreb, 221217.
Hotel Sheraton.
Delegacija Hajduka napustila je izbornu Skupstinu Hrvatskog nogometnog saveza.
Na fotografiji:  Ivan Kos daje izjavu za medije.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Sve zanima i hoće li biti nekakvih sastanaka na temu dolaska reprezentacije u Split?

- Sve što znam je iz kuloara i špekulacija, a time se ne bavimo. Otvoreni smo za razgovor uvijek i sa svima koji žele boljitak hrvatskom nogometu. Smatramo da se puno stvari treba promijeniti, a ovo što se sada događa samo je kozmetika.

Pojasnio je Kos:

- Mi želimo konkretne promjene i pritom ne mislimo samo na Hajduk, nego na cijeli hrvatski nogomet. Zahtjevi s kojima smo u više navrata izašli u javnost još se nisu počeli ispunjavati. Vidimo i da javnost podržava ovo što mi govorimo. Nadam se da će i Savez shvatiti da se kod njih ne događaju dobre stvari i da će doći do promjena kako bi nam sutra bilo bolje.

Linker
19. travanj 2024 07:27