Alex Caparros/Getty Images
MEDIJSKE RECENZIJE

KAKO JE IVAN RAKITIĆ ODUŠEVIO ŠPANJOLCE 'Njegovi pasovi samo čudom nisu pretvoreni u još koji gol! On je bio Hrvat El Clasica, bolji od The Besta'

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 30. listopad 2018. 15:30

Nakon pobjede Barcelone nad Real Madridom španjolski sportski mediji ističu podređivanje Ivana Rakitića kolektivnom uspjehu te navode kako Luka Modrić nije u formi.

“Rakitić je najbolji partner Busquetsu. Igra s nepogrešivim osjećajem za taktiku. Bio je natrag i naprijed te uvijek radi upravo ono što je potrebno momčadi stavljajući kolektiv ispred svoje osobne koristi“, navele su novine AS sa sjedištem u Madridu.

Drugi madridski list Marca naziva Rakitića “onaj koji zna biti partner”. “S Busquetsom je pritiskao. S Arthurom dodavao lopte. Sa Sergijem Robertom uspostavljao vezu kada je nedostajala povezanost. Hrvat je najbolja definicija momčadskog igrača“, ističu te novine.

“On je bio Hrvat El Clasica, bolji od The Besta (Modrića). Njegova vizija poteza, kada je otvorio prostor Albi, rezultirala je golom za 1:0. Dobro je predvidio taj potez iza leđa obrane Real Madrida. Davao je odlične pasove koji samo čudom nisu pretvoreni u još jedan gol. Među najboljima u Barci“, piše Mundo Deportivo sa sjedištem u Barceloni. Konkurentski list Sport, također sa sjedištem u Barceloni, piše kako je to bila utakmica u kojoj je Rakitić čuvao leđa suigračima omogućivši im da oni ‘svijetle’. “Neumornim radom je to ostvario”, naglašavaju.

Navedeni sportski listovi komentirali su i igru Luke Modrića u najvećem španjolskom derbiju.

“Nastojao je dati smisao igri Real Madrida, bez čega je bio prvih 45 minuta. No, posve drukčije je bilo u drugom poluvremenu. Priključio se Iscu i Kroosu, a panorama se promijenila u početnih 20 minuta drugog dijela kada je Real Madrid najbolje izgledao. Njegov udarac je mogao značiti 2:2, no lopta je završila na vratnici“, piše AS. Marca napominje kako “u prvih 45 minuta nije ni pomirisao utakmicu, no popravio se u nastavku. Luka nije niti upola dobar kao što može biti“, dodaju te novine.

“Kada bi se pojavio, njegova ekipa bi mu zahvaljivala na tome. Modrić je unosio smisao igri svoje momčadi te nastojao stvoriti opasnost iza leđa Barcelone. No, Barca ga je dobro pokrila“, zaključile su novine Sport. (md)

Linker
19. travanj 2024 13:53