Thomas Müller
 REUTERS/Kai Pfaffenbach Livepic
HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

KAKO JE MALENI SAN MARINO BRUTALNO 'RAZVALIO' NJEMAČKU ZVIJEZDU Pa ti ni nama ne možeš zabiti!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. studeni 2016. 09:53

Bahata izjava obila se o lice zvijezdi Bayerna i njemačke nogometne reprezentacije Thomasu Mülleru.

Nakon super uvjerljive 8:0 pobjede Njemačke protiv San Marina u 4. kolu kvalifikacija za SP u Rusiji Müller je zavapio zašto uopće moraju igrati utakmice s tako slabim suparnicima.

"Ne razumijem što iz njih možemo naučiti. Razumijem da San Marino želi igrati protiv svjetskih prvaka, ali mogu se obraniti samo grubim startovima. Ali ono što ne znam je jel se itko pita zašto profesionalci moraju biti izloženi takvom riziku?".

Müller inače nije zabio nijedan gol slabašnom San Marinu, a ubrzo nakon njegove izjave dobio je sjajan odgovor od glasnogovornika Nogometnog saveza San Marina Alana Gasperonija koji je postao pravi hit na društvenim mrežama.

On je Mülleru nakon ironičnog uvoda u kojem ga je spustio na zemlju naveo deset razloga zašto je utakmica Njemačke i San Marina bila jako korisna.

"Dragi Thomase, utakmice poput ove u petak navečer su ništa. Za tebe. S druge strane, dragi Thomase, nisi trebao doći u San Marino za vikend u kojem u Bundesligi nije bilo utakmica. Mogao si ga provesti sa suprugom na svojoj sofi u luksuznoj vili ili si mogao sudjelovati u nekom od događaja koji su organizirali tvoji sponzori vrijednom na tisuće eura. Vjerujem ti, ali dozvoli da ti navedem deset razloga zašto mislim da je utakmica Njemačka-San Marino bila jako korisna i javi mi što misliš o njima".

Deset razloga zašto je utakmica San Marino - Njemačka bila dobra prema Gasperoniju:

1. "Dokazala je da ne možeš zabiti ni slabom San Marinu.

Ona je poslužila da se vidi da čak ni protiv tako skromnih momčadi ti ne možeš zabiti gol. I nemoj reći da nisi bio bijesan kada te je Simoncini spriječio da zabiješ..."

2. Pokazala je da nogomet nije u vlasništvu menadžera, te Beckenbauera i Rummeniggea nego svih onih koji vole nogomet.

3. Potvrdila je stotinama novinarima diljem Europe da i dalje ima onih koji slijede svoje snove.

4. "Potvrdila je tezu da se vi Nijemci nikad nećete promijeniti i da vas povijest nije naučila na prepotencija nije uvijek garancija pobjede.

5. Poslužila je kao lekcija za 200 nogometaša u San Marinu da moraju ginuti na terenu da bi nešto postigli i tko zna, možda netko od njih jednog dana uspije naplatiti svoj trud.

6. Poslužila je tvojoj zemlji, ali i mojoj da skupi novac od prodaje televizijskih prava. Da ti odam tajnu. Naš savez gradi novi nogometni teren u selu po imenu Acquaviva i mogli bi ga sagraditi s tvojom šestomjesečnom plaćom. A mi ćemu u njega investirati novac od prodaje tv prava.

7. Poslužila je jednoj maloj državi, veličine jednog sektora tvoje Allianz Arene, da makar na jedan dan zauzme dostojan prostor u sportskim medijima.

8. Poslužila je tvom suigraču Serge Gnabryju da debitira za reprezentaciju i to na impresivan način.

9. Utakmica je razveselila nesretne ljude u San Marinu. Poakazala im je da imamo pravu reprezentaciju.

10. Pokazala mi je da iako nosiš na nogama najljepše Adidasove kopačke da si i dalje onaj Nijemac koji kad nosi sandale ispod oblači bijele čarape".

Linker
14. travanj 2024 17:06