Marko Todorov / CROPIX
SJEDNICA ZNS-A

KLJUČNI DANI ZA BUDUĆNOST HRVATSKOG NOGOMETA Hoće li Šukera kandidirati za novi mandat na mjestu predsjednika HNS-a? Dva čovjeka već stoje u redu

ZNS Danas ima sjednica Skupštine ključna za odabir predsjednika HNS-a
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. studeni 2017. 13:36

Zagrebački nogometni savez danas ima sjednicu skupštine u 18 sati u Savskoj 137. Radi se o redovnom godišnjem skupu gradskih nogometnih čelnika pod predsjedanjem Damira Vrbanovića čiji mandat traje još godinu dana. No, iako ZNS ne bira svog predsjednika, ima možda i ključnu ulogu u odabiru predsjednika HNS-a.

Glavno je pitanje hoće li Davor Šuker, a on ima takve ovlasti po Statutu, danas raspisati izbore u HNS-u za prosinac, kao što postoje neke najave da će Skupština biti održana 17. prosinca, na isti datum kao i ona čuvena, incidentna, 2010. godine. Ili će Šuker, ipak, odgoditi odluku o održavanju Skupštine? Budući da upravo ZNS jedini može Šukera kandidirati za novi mandat, raspiše li danas izbore, isti dan na Skupštini ZNS-a mogli bismo doznati i hoće li mu dati još jednu šansu da vodi nacionalni nogometni savez. Očekuje se da bi Šuker trebao doći na sjednicu ZNS-a.

Zagreb, 071017.
Hotel As.
Predsjednik HNS-a Davor Suker odrzao konferenciji za medije na kojoj je obznanio ime novog izbornika reprezentacije Zlatka Dalica.
Na fotografiji: Davor Suker.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

Kandidaturu je najavio i dopredsjednik HNS-a, doduše status mu je u mirovanju, Marijan Kustić, saborski zastupnik HDZ-a. On čeka službeno raspisivanje izbora kako bi krenuo u kampanju. Zanimanje za tu funkciju još je ranije iskazao i Dario Šimić. Ipak, kandidata mogu biti samo dva, jer 15 dana do Izborne skupštine dužni su predočiti potpise devet županijskih saveza koji stoje iza njih. Takvih organizacija, računajući i Grad Zagreb ima ukupno 21.

Sjednica Izvršnog odbora HNS-a održat će se u utorak, no Šuker sam raspisuje izbore, a neslužbene informacije govore da bi se to moglo dogoditi tijekom petka.

Linker
24. travanj 2024 05:38