Jan Kruger/Getty Images
'NIJE DOBRO PLANIRANJE'

KLOPP OPET NAPAO UEFA-U ZBOG LIGE NACIJA 'Moramo se bolje odnositi prema igračima, inače ćemo ubiti ovu prekrasnu igru'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. svibanj 2019. 17:09

Liverpoolov menadžer Jürgen Klopp oštro je kritizirao odluku UEFA-e zbog odluke o održavanju inauguralnom održavanja završnog turnira Lige nacija pet dana nakon finala Lige prvaka.

Finale Lige prvaka između Liverpoola i Tottenhama na rasporedu je 1. lipnja u Madridu, a 6. lipnja u Guimaraesu na rasporedu je polufinale Lige nacija između Engleske i Nizozemske.

Čak do deset igrača moglo bi kasniti u priključivanju momčadi Garetha Southgatea.

"To jednostavno nije dobro planiranje. Svi su me čudno gledali kada sam rekao da to nije dobra ideja. I sada su u finalu dvije engleske momčadi, a da je bila i nizozemska momčad, sve bi bilo isto. Ako se ne naučimo odnositi prema igračima na bolji način, što se tiče rasporeda, onda bi mogli ubiti ovu prekrasnu igru", rekao je Klopp.

Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez, Jordan Henderson i Alex Oxlade-Chamberlain iz redova Liverpoola, te Danny Rose, Kieran Trippier, Eric Dier, Dele Alli, Harry Winks i Harry Kane su redom igrači koji bi mogli kasniti na okupljanje engleske reprezentacije zbog finala Lige prvaka. Pobjednik ogleda između Engleske i Nizozemske u finalu Lige nacija igrat će protiv pobjednika susreta Portugal-Švicarska.

Ovo nije prvi put da je Klopp oštro kritizirao Ligu nacija. U listopadu prošle godine tako je turnir okarakterizirao kao 'najbesmislenije natjecanje u nogometnom svijetu'.

Linker
19. travanj 2024 10:36