Paolo Bruno/Getty Images
'IMAO SAM OBVEZU...'

KONAČNO RAZRIJEŠENA JEDNA OD NAJVEĆIH TAJNI SP-A Brazilac Ronaldo ispričao što se dogodilo noć uoči finala '98. i zašto je Selecao bio neprepoznatljiv

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. travanj 2018. 00:44

Jedan od najboljih, a po mnogima i najbolji, napadač ikad Ronaldo Luis Nazario de Lima progovorio je o misterioznim događanjima uoči velikog finača Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. godine.

Poznato je kako se u smještaju gdje je odsjela brazilska reprezentacija noć prije finala između Francuske i Brazila začula vika. Nastalo je komešanje, a svjedoci tvrde kako je bilo i plača. U pitanju je bio upravo Ronaldo koji je eto punih 20 godina nakon toga otkrio što se točno događalo i što je to što je toliko utjecalo na Brazil koji je u finalu bio praktički neprepoznatljiv i izgubio od domaćina 3:0.

"Za vrijeme ručka je sve bilo u redu. Otišao sam u sobu malo se odmoriti, a onda sam osjetio nešto što nisam nikad u životu. Probudio sam se i bilo mi je užasno loše. Svi su mi rekli da sam buncao pa onda i vikao. Kada sam otvorio oči vidio sam nekoliko suigrača oko mene i doktora Toleda. No, nitko mi nije odmah želio reći što se događa", rekao je Ronaldo za FourFourTwo pa nastavio:

"Tražio sam ih sve da odu kako bih još malo spavao. Nisam se dobro osjećao. Malo kasnije bilo mi je bolje i spustio sam se u hotelsko predvorje, a tamo mi je Leonardo rekao kako su liječnici odlučili da ne igram finale", ispričao je Ronaldo događaj o kojem su neki kasnije pričali i kako je Ronaldo kratko vrijeme bio klinički mrtav.

Cropix
split,170805...hrvatska brazil u splitu, raspolozeni ronaldofoto paun paunovic-spo-

"Svi testovi pokazivali su da mi nije ništa i da se ništa nije dogodilo. Međutim, Zagalo nije ni pomišljao da me stavi u momčad. Prije početka utakmice rekao sam mu kako moram igrati jer se osječam dobro. Nije imao izbora i poslušao me. Igrao sam, a sve ono što mi se događalo vjerojatno je utjecalo na momčad i zato smo odigrali onako kako smo odigrali", otkrio je slavni Brazilac pa zaključio:

"Nisam želio izdati Brazil. Morao sam pokušati, imao sam obvezu prema svojoj zemlji."

Podsjetimo, Francuska je u taj finale prošla zahvaljujući pobjedi nad Hrvatskom u za nas nikad nepreželjenoj utakmici polufinala.

Linker
23. travanj 2024 21:27