Vlado Kos / CROPIX
PUNO GA KLUBOVA ŽELI

KRADE LI ROSENBORG DINAMU VELIKO POJAČANJE? Izgubili su na Maksimiru, ali mogli bi pobijediti u utrci za sjajnim igračem

Piše: Toni RoićObjavljeno: 22. kolovoz 2019. 16:22

U Gorici su priželjkivali barem jedan veliki izlazni transfer ne bi li ispunili plan o povećanju proračuna kluba u aktualnoj sezoni, a on se i dogodio u utorak navečer, kada je reprezentativac Ugande Farouk Miya potpisao za turskog prvoligaša Konyaspor. Gorica će inkasirati 1,5 milijuna eura, koje će Konyaspor platiti u četiri rate, a ima pravo i na 20 posto od odštete za sljedeći Miyin transfer.

Svakako dobar posao Velikogoričana, koji su početkom godine uprihodili 2,65 milijuna eura za Iyayija Atiemwena, uspjeli su nedavno izvući i 100.000 eura za otpisanog Rumunja Ronalda Deaconua, a s ovih milijun i pol zarada im se diže na preko 4 milijuna eura, ili oko 30 milijuna kuna. Ako se zna da su Ateimwen i Miya dovedeni besplatno, sve je jasno i predsjednik kluba Nenad Črnko ima razloga za trljati ruke.

Oduljili se pregovori

"Znali smo da će se transfer Miye dogoditi, premda su se pregovori oduljili, ali više je nervoze bilo u turskom klubu jer su oni inzistirali na njegovu dovođenju, dok smo mi bili spremni čekati, ako treba, i do kraja prijelaznog roka. Zadovoljni smo postignutim kompromisom i iznosom koji smo dobili, a računamo na to da će Miya u Konyasporu dokazati kvalitetu, pa bi njegov budući transfer mogao opet dobro popuniti našu blagajnu", otkriva predsjednik Črnko.

Ipak, spominjala se brojka od tri milijuna eura koje ste tražili za Uganđanina.

"Taj se iznos pojavio u medijima kada je u opciji bila zajednička prodaja Miye i Lovrića, ali kada je to otpalo, pregovaralo se samo za Miyu. Tri milijuna dobiti samo za njega ipak je bio nerealan iznos u ovom trenutku, tako da je i ovo jako dobar posao, ali isto ću tako reći da naši napadači Lovrić i Ndiaye sigurno vrijede više od Miye i oni bi mogli dostići ta tri milijuna. Isto tako, već dugo ponavljam da bi, s učinkom kakav su imali u prošloj polusezoni, kao igrači Dinama, Hajduka ili Rijeke svaki od njih vrijedio barem pet milijuna eura!"

Kad smo već kod Kristijana Lovrića, koliko ima istine u tome da je zaustavljena njegova prodaja u istanbulski Basaksehir jer je za njega ozbiljno zagrizao Dinamo?

"Stvari stoje tako da službena ponuda koja bi nama bila prihvatljiva još nije stigla u klub, ali dosta se klubova ozbiljno raspitivalo za njega. Zbog potencijalnih pregovora s bilo kojim od njih ne mogu otkrivati imena, ali za jednog mogu. To je baš Dinamov suparnik u Ligi prvaka Rosenborg, koji je Lovrića gledao i protiv Hajduka u Splitu, ali kako smo mi odigrali slabo, oni su se okrenuli drugom napadaču. Također, gotovo svi klubovi koji su pratili Lovrića igraju u play-offu europskih natjecanja i čekaju rasplet obiju utakmica da bi definirali koga će još dovoditi", tajanstven je Črnko glede Dinama, ali nešto je ipak naglasio:

"Kada su u pitanju isti ili slični iznosi ponuđeni za nekog igrača, uvijek bih prednost u pregovorima dao hrvatskom klubu, a zna se da Dinamo ovdje ima daleko najveću platežnu moć."

Čeka se još napadač

Osim Lovrića i Dinama, aktualna je i priča o interesu Rijeke za Marijana Čabraju?

"To je također medijski plasirano, a Rijeka čeka rasplet utakmica s Gentom u Europskoj ligi."

Kakvi su planovi Gorice do kraja kolovoza, Hadad i Čanađija ojačali su vezni red, hoće li doći još tko?

"Nišanimo dovođenje jednog napadača, radi se na tome, ali u prijelaznom je roku sve moguće, i da dođe i da ne dođe. Uglavnom bismo sve poslove oko transfera željeli završiti do kraja sljedećeg tjedna i tako definirati kadar za polusezonu."

Jeste li zadovoljni ulaskom u sezonu sa sedam bodova iz pet kola, jednak ste učinak imali i prošle godine?

"Možda nam nedostaju dva boda protiv Intera, ali kako smo igrali s Dinamom i Hajdukom vani, a s Osijekom i Rijekom doma, ovih sedam bodova vrlo je dobar učinak. Glavni nam je cilj na kraju polusezone imati dva ili tri boda više nego prošle godine, jer zna se da želimo igrati Europsku ligu sljedeće sezone", podvukao je predsjednik Gorice Nenad Črnko.

Linker
18. travanj 2024 20:11