Getty Images
OSTAJE U KLUB

LEGENDA MANCHESTER CITYJA SMIJENJENA NAKON SAMO ČETIRI UTAKMICE Kultni klub je pod njegovim vodstvom doživio najgori start u 21 godinu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. kolovoz 2019. 22:00

Vincent Kompany neće dobro pamtiti početak svoje druge epizode u Anderlechtu. Ovaj 32-godišnji stoper se nakon 13 godina vratio u svoj matični klub koji mu je dodijelio ulogu igrača-trenera, ali se ona već sada promijenila.

Anderlecht bilježi najgori start u belgijskom prvenstvu u posljednjih 21 godinu. U prve četiri utakmice nije upisao niti jednu pobjedu, a s 2 boda i gol-razlikom 3:6 nalazi se na 13. mjestu tamošnje Jupiler lige. U posljednjoj prvenstvenoj utakmici Anderlecht je u gostima kod Kortrijka poražen s 2:4, a to je bilo dovoljno da čelnici kluba donesu odluku da Kompany više neće obavljati ulogu trenera već samo igrača i kapetana momčadi.

„On se mora koncentrirati na igru, mora biti fokusiran da vodi momčad na terenu. Nitko ne sumnja da može biti i trener, ali je važnije da on bude samo igrač tijekom utakmice”, izjavio je za belgijske medije Simon Davies, trener koji će ubuduće voditi Anderelcht, a kojeg je upravo Kompany doveo u Belgiju, a ranije je obavljao dužnost trenera u akademiji Manchester Cityja.

Kompany će i dalje biti uključen u trenerski posao, ali taktičke odluke će ubuduće donositi Davies.

Linker
25. travanj 2024 11:33