REUTERS
TALIJANSKI KUP

LEGENDA U VELIKOM DERBIJU NEMA PRAVO NA POGREŠKU Je li Gennaru Gattusu odzvonilo na klupi Milana nakon samo mjesec dana?

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 27. prosinac 2017. 13:55

Je li Gennaru Gattusu odzvonilo na klupi Milana nakon samo mjesec dana? Odgovor bi uvelike mogao dati ishod današnjeg derbija “Della Madonnina” u četvrtfinalu Talijanskog kupa, koji je Rossonerima, uz Europsku ligu, jedna od prilika za spašavanje sezone.

Jer u Serie A Milan ima samo jednu pobjedu (Bologna) u posljednjih šest ogleda, na prvenstvenoj su ljestvici puno bliži mjestima koja vode u Serie B nego onima koja vode u Ligu prvaka, koja je uoči početka sezone označena kao ključni cilj.

Dino Panato/Getty Images
Getty Images

Velika ulaganja i dovođenje igrača bili su fatamorgana na početku sezone, kola su krenula nizbrdo i danas se u gradskom derbiju protiv Intera imperativno traži njihovo zaustavljanje. Talijanski kup najveća im je prilika da se sezona završi trofejem, natjecanje je to u kojem klubovi iz gornjeg dijela igraju s igračima koje inače slabije koriste, dok za Gattusa danas neće biti popusta. Zbog značaja derbija, uloga utakmice, atmosfere...

Klupa kao upozorenje

Milan, jednostavno, nema pravo na novi kiks. Na stranu sve priče o nedovoljnoj spremi igrača, financijskim problemima i mogućim prodajama najboljih igrača (Donnarumma, Bonucci...), danas za Rossonere igra samo prolaz.

Zbog toga je Gattuso igračima uskratio božićni ručak s obiteljima, svi su u Milanellu na Božić bili u punom pogonu, i nimalo se ne razmišlja o takozvanom turnoveru. Gattusso će večeras izvesti najjaču raspoloživu momčad, u kojoj bi izvan početne postave mogao ostati Nikola Kalinić.

Soccer Football - Serie A - AC Milan vs AS Roma - San Siro, Milan, Italy - October 1, 2017   AC Milan’s Nikola Kalinic gestures    REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria / REUTERS
Nikola Kalinić

U crno-plavom dijelu Milana raspoloženje je slično. Nakon sjajnog starta Inter je osvojio samo jedan bod u posljednje tri utakmice, Napoli i Juventus su se odvojili, a iako Inter ne igra Europu, Luciano Spalletti u Kupu ne vidi velik izazov. Tako je protiv trećeligaša Pordenonea (u posljednjem kolu izgubili su od Santarcangela, momčadi kojoj je vlasnik predsjednik Osijeka Ivan Meštrović) prošao na jedanaesterce, a sudeći prema najavljenoj postavi, ni eventualno ispadanje od Milana neće shvatiti tragično.

Doduše, neće Spalletti skroz gurnuti rezerve u vatru, ali odmorit će ponekog važnog igrača poput Ivana Perišića, koji kao da se malo ispuhao, barem što se tiče napadačkog dijela u posljednjih nekoliko utakmica. Sky Sport navodi i da je klupa svojevrsno upozorenje Perišiću i Borji Valeru zbog slabijih izdanja.

- Došli smo do točke u kojoj je jasno da neke stvari moramo promijeniti. Preispitat ću status onih koji ne mogu biti na potrebnoj razini, sukladno tome birat ćemo i igrače - poručio je nakon zadnje utakmice Spalletti, čija bi se poruka mogla ticati upravo Perišića i Borje Valera.

Linker
25. travanj 2024 15:28