Antalya,turska 020207., / SPORT / Zajednicka vecera klubova sa Balkana, Mamic i Ciro, snimio Mario Todoric
Mario Todoric

Mamić i Ćiro

'TEŠKO SAM TO PODNIO'

LEGENDARNI ĆIRO BLAŽEVIĆ NE MOŽE DOĆI K SEBI NAKON ODLUKE SUDA U OSIJEKU Evo kako je trener svih trenera za SN prokomentirao presudu Zdravku Mamiću

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 06.06.2018. u 18:15

 • U srijedu je na osječkom Županijskom sudu donesena nepravomoćna presuda u kojoj su bivši čelnik i sadašnji savjetnik NK Dinama Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar proglašeni krivim za Uskokove optužbe o izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna te ih je osudio na zatvorske kazne.

  Zdravko Mamić osuđen je na šest i pol godina, Pernar na četiri godine i dva mjeseca, Zoran Mamić na četiri godine i 11 mjeseci, a Vrbanović na tri godine. Također valja istaknuti kako osuđenici moraju vratiti i protupravno stečenu imovinsku korist.

  Za kratak komentar čitave presude upitali smo i legendarnog trenera Ćiru Blaževića.

  zagreb 180507
Maksimir, dinamov stadion, dinamova generacija 82 press konferencija, Zdravko Mamic i Ciro Blazevic,
foto Bruno Konjevic / CROPIX
-spo-
-sd sport-
  Bruno Konjevic / CROPIX / CROPIX

  Mamić i Ćiro

   

  - Ovakva presuda je teško održiva. Kazne su pretjerane i niti u snu nisam očekivao da će ovako završiti. Još uvijek ne mogu doći k sebi. Znam da mu u ovim trenucima nije lako i vrlo teško sam to podnio.

  Zdravko Mamić posljednjih je godina imao jak utjecaj u hrvatskom nogometu i u Dinamu, a na pitanje kakva ih budućnost očekuje, Ćiro je kazao:

  - Nema nikakve dvobje da će se sada sve promijeniti jer Mamić je držao apsolutno sve. Vrlo teško će netko moći preuzeti njegovu ulogu i obraniti ono što je ostvario posljednjih godina. Nakon ovakve presude svakako da će ostati velika praznina u hrvatskom nogometu, ali i u Dinamu.

  Hoće li USKOK možda nakon ovakvog epiloga možda krenuti u nove akcije?

  - Ne vidim nikakve indicije da bi ova priča mogla ići dalje.