Screenshot: HTV
'NE BIH ULAZIO U POLEMIKU, ALI...'

LEGENDARNI ĆIRO U SVOM STILU KOMENTIRAO KONTROVERZNU IZJAVU 'Ante ima kvalitetna izlaganja i mnogo pameti, pa može tu i tamo kazati budalaštinu'

ĆIRO BLAŽEVIĆ ‘Trener svih trenera’ o izjavama sportskog direktora HBS-a za SN
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. veljača 2018. 00:04

Ante Prkačin, sportski direktor Hrvatskog boksačkog saveza i momčadi Hrvatski vitezovi u Svjetskoj boksačkoj seriji, u razgovoru za SN dotakao se i nogometa kazavši da je to sport i za ispodprosječne, dok je boks samo za inteligentne.

Kazao je Prkačin i da nas sve skupa Ćiro Blažević diže u nebesa govoreći da smo nogometna nacija. Veli on da nismo, da živimo na račun jedne svjetske bronce već 20 godina i jedne pobjede u Kupu velesajamskih gradova prije 50 godina..

Naravno da smo nazvali ‘trenera svih trenera’ da se izjasni nakon ovih Prkačinovih rečenica.

- Ne bih ulazio u polemiku s Prkačinom jer on ima elokvenciju i dovoljno znanja da te zezne kako god hoće! Tako da mogu kazati samo ovo: Ante ne ulazim s tobom u raspravu, jer s tobom nitko nije dobio bitku, a kamoli rat - kazao je Ćiro.

Ante Prkačin
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ante Prkačin

Ipak, kaže Ante da nismo nogometna nacija...

- A odmah je ponudio argumente... Koje da mu ja suprotstavim? Istina je da naš nogomet krase ta dva rezultata u 50 godina! Što smo još osvojili? Što sad da mu kažem, koji uspjeh na izdvojim kad ga nema? Imao sam s njim čestih polemika, uvijek sam shvatio da nemam izlaza.

No, ne bi Ćiro bio Ćiro da na kraju nije nešto poručio Prkačinu... Na rečenicu da se nogometom bave ispodprosječni.

- Prkačin ima kvalitetna izlaganja i mnogo pameti, pa može tu i tamo kazati budalaštinu. Moj prijatelj Prkačin ima iznimno veliki kapacitet, ali ovdje se zeznuo.

Linker
20. travanj 2024 08:50