Foto: Nenad Dugi / CROPIX
ŽIVOTNA DRAMA JEDNOG OD NAJVEĆIH

LEGENDARNI DINAMOV NOGOMETAŠ I DALJE KRITIČNO! SEPSA OZBILJNO ZAKOMPLICIRALA STVARI Najvažnije je pitanje kako će reagirati na terapiju!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. svibanj 2019. 00:45

Legendarnom Dinamovom nogometašu Stjepan Lamza (79) koji je hitno je tijekom ponedjeljka navečer hospitaliziran u KB-u Merkur zdravstveno stanje i dalje je vrlo ozbiljno.

Naime, premda mu se temperatura tijekom večeri malo snizila njegovo je ukupno stanje i dalje zabrinjavajuće, kažu liječnici. Također, ističu da ne mogu davati nikakve prognoze o tijeku bolesti jer sve ovisi o tome kako će Dinamova legenda reagirati na terapiju.

Razlog Lamzine hospitalizacije je teška upala pluća i srčana dekompenzacija, saznajemo od liječnika koji su ga tijekom utorka ipak uspjeli stabilizirati. Naime, Lamza je i ranije imao problema sa srcem a sve je dodatno pogoršala upala pluća.

Zagreb,100418.
KBC Dubrava.
Stjepan Lamza na lijecenju nakon prozivljenog manjeg srcanog udara.
Na fotografiji:  Stjepan Lamza.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Sve je to razlog što s obzirom na dob i opće stanje Lamza do daljnjeg ostaje u intenzivnoj skrbi, a uz antibiotsku terapiju prima i onu za jačanje srčane funkcije.

Na žalost, kod Lamze se također razvila i sepsa pa to dodatno komplicira njegovu zdravstvenu situaciju odnosno liječenje.

Linker
17. travanj 2024 01:03