REUTERS/Tony Gentile
NIKO MU NIJE RAVAN

LEGENDARNI SRPSKI NOGOMETAŠ SE NAKLONIO VATRENOM ASU I OTKRIO KAKAV MU JE NADIMAK DAO 'On momčadi daje nevjerojatan ritam, igra se vrti oko njega'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. studeni 2018. 09:21

Hrvatski nogometni reprezentativac Marcelo Brozović u zadnje vrijeme u dresu Intera pruža nevjerojatne partije. Upravo u njemu, napadaču Icardiju i braniču Skriniaru navijači vide igrače koji su najzaslužniji za posljednje uspjehe Nerazzurra.

Iako su nam poznate od ranije, Epic Broz iz utakmice u utakmicu pokazuje svoje trkačke sposobnosti. Podsjećamo, Brozović je u utakmici Svjetskog prvenstva u Rusiji protiv Engleske u polufinalu postavio rekord Mundijala s pretrčanih 16,3 kilometara, a sada je postao i vodeći trkač u talijanskoj Seriji A. Prema statistici koju je objavio 'Sky Sport Italia', a u kojoj su u obzir uzeti igrači s minimlano pet odigranih utakmica, Brozović je lider talijanskog prvenstva.

Drugo mjesto na ljestvici drži Milanov Lucas Biglia, dok je treći Mađar Adam Nagy iz Bologne. Talijani na sva zvona hvale reprezentativca Vatrenih, a u posljednjem razgovoru za 'Gazzettu dello Sport' isto je učinio i Dejan Stanković.

- On momčadi daje nevjerojatan ritam, siguran je na lopti. Prepun je samopouzdanja i mogu reći da se igra Intera vrti oko njega. Ranije kada je igrao puno ofenzivnije zvao sam ga 'komarac'. Bilo ga je svugdje, vršio je pritisak po čitavom terenu. Sada kada je povučen na poziciju klasičnog veznog, više nije 'komarac'. Sve u sredini Intera sada polazi od njega.

Linker
25. travanj 2024 02:08