Getty Images
TRI KLUBA ĆE SE BORITI

LEGENDARNI VATRENI ZADOVOLJAN DINAMOVIM ŽDRIJEBOM U LP 'Modri su mogli dobiti i teže protivnike, nije to ekipa od prije nekoliko godina'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. kolovoz 2019. 18:02

Ivica Olić na Rujevici je gledao Rijeku u društvu izbornika Zlatka Dalića. Sa zanimanjem je prije toga popratio Dinamov ždrijeb.

"Manchester City je favorit, on je najbolji, a ostala tri kluba borit će se za drugo i treće mjesto. Dinamo ima težak posao, ali i šansu. Sve je otvoreno", kazao je Olić.

Engleski je prvak klasa za sebe.

"Oni su jedan od favorita za osvajanje Lige prvaka. To će biti atraktivne utakmice. Iz drugog šešira Dinamo je mogao izvući i težeg protivnika nego što je Šahtar. On više nije kao nekad, kao u doba kad ih u Ukrajini nitko nije mogao dobiti, a i malotko je u Europi bio bolji. Sad su druga vremena. Još su od 2014. godine u progonstvu, to što ne igraju na svojem stadionu dovelo je do toga da nisu na istoj razini."

I Olić drži da je iz četvrtog ranga modri sastav mogao dobiti daleko ugodnijeg protivnika.

"Atalanta je vrlo jaka. Gledao sam ih nekoliko puta protekle sezone zbog Marija Pašalića. Ne igraju tipičan talijanski nogomet, vrlo su atraktivni, posebno jaki na domaćem terenu. To će sigurno biti težak rival. Ali Dinamo je u Ligi prvaka, među 32 sudionika, i bez obzira na to što je City favorit, Modri mogu otkinuti bodove i Šahtaru i Atalanti na svojem terenu, a imaju šansu doći do kakvog plijena i u gostima. Bit će zanimljivo."

Dakle, Modre vidi aktivnim sudionikom utrke za prolaz među 16 u Ligi prvaka, ili barem u nokaut-fazu Europske lige.

"Zašto ne? Sa Šahtarom i Atalantom se može igrati, pogotovo doma, ali i vani. Mislim da Šahtar, Dinamo i Atalanta imaju jednake šanse za drugo i treće mjesto. Naravno da je prednost Šahtara veće iskustvo u Ligi prvaka, ali gledao sam ih nekoliko puta, nije to više ekipa kao prije nekoliko godina."

Nema tamo više ni naših Darija Srne i Eduarda da Silve.

"Ali ni transfera od po 30 ili 40 milijuna eura, iako i dalje imaju dosta Brazilaca", konstatirao je Olić.

Linker
24. travanj 2024 00:35