Daniele de Rossi
 David Ramos/Getty Images / Getty Images
STIGAO NA LA BOMBONERU

LEGENDU TALIJANSKOG NOGOMETA U JEDNOM OD ZANIMLJIVIJIH TRANSFERA DOČEKALI KAO KRALJA 'Najvažnija stvar u životu je biti u stanju ispuniti svoje snove'

Piše: HinaObjavljeno: 27. srpanj 2019. 18:59

Jedan od najzanimljivijih nogometnih transfera ovoga ljeta je prelazak dugogodišnjeg kapetana Rome Danielea De Rossija (36) u redove argentinskog velikana Boce Juniorsa.

De Rossi je kao dječak maštao da će jednog dana nositi dres slavnog kluba u čijim redovima je igrao Diego Maradona i istrčati na slavni stadion La Bomboneru. I u smiraj karijere je ispunio želju nakon što je u petak potpisao ugovor na jednu sezonu.

"Moje srce je u Romi, ali Boca mi se sviđa od moje mladosti. Zaljubljen sam u ovaj stadion i želio sam igrati u klubu u kojem je nastupa Maradona" poručio je bivši talijanski reprezentativac.

"Maštao sam da prolazim ovim tunelom i izlazim na travnjak hrama svjetskog nogometa. Najvažnija stvar u životu je biti u stanju ispuniti svoje vlastite snove ... Hvala Boca," dodao je.

De Rossi je 18 godina nosio dres Rome, a na koncu prošle sezone vodstvo kluba je odlučilo kako mu neće ponuditi novi ugovor pa je sreću odlučio potražiti na drugom kraju svijeta.

"Boca Juniorse su osnovali Talijani, pa se ovdje osjećam kao kod kuće," dodao je Rossi koji je za Romu upisao 616 nastupa, postigao 63 gola, te zabilježio 54 asistencije.

Tijekom bogate karijere De Rossi je 2006. godine osvojio i naslov svjetskog prvaka s reprezentacijom Italije.

"On je igrač koji nam treba. Njegovo iskustvo i znanje su ogromni. Vidjet ćemo u kakvom je fizičkom stanju i siguran sam kako će se brzo uklopiti," naglasio je trener Gustavo Alfaro.

Zanimljivo, De Rossi je nogometaš daleko od moderne tehnologije. De Rossi nema Twitter ili Instagram račune, a svoj privatan život godinama je skrivao. Od 2006. do 2009. je bio u braku s Tamarom Pisnoli s kojom ima djevojčicu, a u prosincu 2015. se oženio za glumicu i model Sarah Felberbaum s kojom je dobio još jednu kćer.

Zanimljivo, bio je prvi kupac svog novog dresa s brojem 16, a odmah ih je kupio 100 kako bi ih podijelio prijateljima u Italiji.

Veliku ulogu u njegovom dolasku u Buenos Aires imao je sportski direktor Nicoas Burdiso s kojim je De Rossi pet godina dijelio svlačionicu u Romi.

"Već godinama smo prijatelji i znao sam za njegovu želju da zaigra za Bocu. Kada sam mu predložio dolazak znao sam da će prihvatiti našu ponudu," dodao je Burdiso.

Linker
26. travanj 2024 05:02